Sedan förra året har stans idrottsföreningar och näringslivet gått skilda vägar vad gäller evenemang med prisutdelning. 2017, då denna bild är tagen, hölls den sista gemensamma Landskronagalan. Här är det Assa Abloys VD Juan Vargues som mottar pris för ”Årets jobbskapare”.

Sedan förra året har stans idrottsföreningar och näringslivet gått skilda vägar vad gäller evenemang med prisutdelning. 2017, då denna bild är tagen, hölls den sista gemensamma Landskronagalan. Här är det Assa Abloys VD Juan Vargues som mottar pris för ”Årets jobbskapare”. Foto: Per Eeg-Olofsson/Arkiv

De kan bli prisade på Landskronas näringslivsgala

Den 30 mars blir vinnarna klara

Av
Per Eeg-Olofsson

LANDSKRONA. Den 30 mars är det dags för Landskronas näringslivsgala, evenemanget då nya och gamla företagare i staden minglar med varandra och kommunfolk – och delar ut priser. Tidigare har dessa delats ut på Landskronagalan, då även stadens idrottsföreningar delat ut priser till eldsjälar och aktiva. Men sedan förra året har de två evenemangen gått skilda vägar och stadens näringsliv delar nu ut sina priser på något som kallas just Näringslivsgalan. Årets upplaga hålls på Örenäs slott, och det är först under själva galan som vinnarna i de sex olika priskategorierna avslöjas. Vad som är klart redan nu är nomineringarna till de olika priserna.

De är nominerade:

Årets dragare i stadskärnan: Scorett, Landskronabåtarna och Bio Maxim.

”Priset går till ett företag (butik, servering eller annan verksamhet) som lockar besökare till stadskärnan samt bidrar till att lyfta handeln och stadens attraktionskraft.”

Årets jobbskapare: Derome, Borgwarner och Max Hamburgare.

”Priset går till det företag i Landskrona som under året varit speciellt framgångsrikt i att skapa nya jobb.”

Årets rookie: Hällestadsgruppen, Bread on wine och Moob

”Personen/företaget ska genom sitt företagande ha varit nyskapande, bidragit till en förnyelse av näringslivet i Landskrona eller åstadkommit något som sticker ut, känns fräscht, vilt eller vågat.”

Årets arbetsgivare: SWEP, STR, DSV

”Årets arbetsgivare är ett företag som oavsett storlek och branschtillhörighet sätter sina medarbetare i centrum. Företaget arbetar aktivt för att skapa engagemang och trivsel på arbetsplatsen och har en företagskultur som tydligt uttrycker personalens betydelse i företaget verksamhet. På den här arbetsplatsen känner alla medarbetare stolthet och stor delaktighet i företagets framgång.

Två priser, ”Årets hederspris” och ”Årets företagare” som utses av organisationen Företagarna, delas också ut på galan.

Publicerad 06 March 2019 10:31