Monica Allende blir ny konstnärlig ledare för Landskrona Foto Festival.

Monica Allende blir ny konstnärlig ledare för Landskrona Foto Festival. Foto: Carlos Alba

Fotofestivalen har fått en ny konstnärlig ledare

Blir Bilbao-bo med digert CV

LANDSKRONA. Nyligen meddelade fotofestivalen ett nytt namn som konstnärlig ledare: Monica Allende. Monica Allende kommer från Bilbao i Spanien.

Av
Per Eeg-Olofsson

Som Lokaltidningen tidigare kunnat berätta blir fotofestivalen i Landskrona vartannatårig. Därför blir det ingen festival i sommar, även om det kommer sättas upp utomhusutställningar enligt tidigare modell. Med förra årets festival tackade även en av festivalens två konstnärliga ledare för sig, fransmannen Christian Caujolle, som med sitt kontaktnät varit med och format utbudet på festivalerna 2016, 2017 och 2018.

Nyligen meddelade festivalen ett nytt namn som konstnärlig ledare: Monica Allende. Monica Allende kommer från Bilbao i Spanien, där hon för närvarande är konstnärlig ledare för fotofestivalen GetxoPhoto. På CV:t finns en rad andra evenemang och projekt inom foto. Hon sitter och har suttit i juryn till en rad internationella fotopriser, och har varit konstnärlig ledare för festivalen Format 17 och bildredaktör på The Sunday Times Magazine bland annat.

- Jag hoppas kunna bidra med min vision som kurator genom att uppmuntra till social debatt och engagemang med ett allomfattande samtal och ett program med fokus på ämnen som vi kan relatera till. Jag kommer också att sträva efter att utöka det fotografiska samtalet genom att inkludera tvärvetenskapliga berättelser och omfamna digitala plattformar, säger hon i ett pressmeddelande.

Vad det innebär lite mer konkret visar sig under sommaren 2020.

Publicerad 07 March 2019 13:31