Så här kan den nya Coop-butiken vid Kung Hans väg se ut.

Så här kan den nya Coop-butiken vid Kung Hans väg se ut. Skiss: Byggsystem Öresund AB

Klart med ny matbutik i Norra Borstahusen

Ska även få ett nytt gym på ovanvåningen

LANDSKRONA.

På kommunens detaljplan över Norra Borsthusens östra del har den länge funnits med – tomten vid rondellen Hälsingborgsvägen och Kung Hans väg som är vikt för en ny matbutik. Men vilken butik det blir har det inte funnits något besked om – förrän nu.

Av
Per Eeg-Olofsson

Det blir Staffanstorpsbaserade fastighetsbolaget Mims Invest som bygger på tomten, samma bolag som äger och hyr ut de relativt nya butikslokalerna vid Österleden, där Elgiganten med flera butiker finns och dessutom fastigheten där Willys och Dollarstore finns. Hyresgästen blir Coop, mellan 1500 och 1600 kvadratmeter beräknas den nya matbutiken bli, vilket är cirka hälften av ytan på Coop Forum vid Österleden. Coop själva betecknar butiken som en ”fullsortimentbutik”.

Nu kommer Mims Invest att söka bygglov, under andra halvåret 2020 beräknar bolaget att butiken kan öppna enligt ett pressmeddelande. Enligt vad som syns på en skiss över den nya butiken så kan det även en bli apoteksbutik i byggnaden. Till Landskronaposten/HD uppger Mims Invests VD Mårten Mårtensson att det är en förhoppning att ett apotek, en frisör, kemtvätt eller annat mindre företag flyttar in. Han berättar också att det är klart med en gymkedja som ska öppna på andra våningen i huset.

Publicerad 07 March 2019 10:00