16-åriga Ida Andrén från Kågeröds BTK ska spela SM i Skövde den 3-5 maj i klass DJ 17. ”Det har varit mitt mål under hela säsongen att ta mig till SM, men sedan skadade jag mig i september, oktober. Jag skadade mina fingrar, så jag fick gå gipsad. Då blev det lite tufft men jag fortsatte att kämpa. Detta var mitt mål, så jag hoppades på det bästa. Det är kul att se att det funkade”, säger hon.

16-åriga Ida Andrén från Kågeröds BTK ska spela SM i Skövde den 3-5 maj i klass DJ 17. ”Det har varit mitt mål under hela säsongen att ta mig till SM, men sedan skadade jag mig i september, oktober. Jag skadade mina fingrar, så jag fick gå gipsad. Då blev det lite tufft men jag fortsatte att kämpa. Detta var mitt mål, så jag hoppades på det bästa. Det är kul att se att det funkade”, säger hon. Foto: Jonas Lundin

Kågerödsspelare uttagna till SM

”Målet är att bli bland de trettio bästa”

KÅGERÖD. Tre spelare från Kågeröds BTK har direktkvalificerat sig till att spela SM i bordtennis i början av maj. En av dem är Ida Andrén, 16 år.

Av
Jonas Lundin

– Jag har blivit uttagen till SM i åldern över mig, säger Ida Andrén, som också berättar att det är två spelare till från klubben som blivit uttagna.

– En trettonåring som heter Lovisa har blivit uttagen till 13-årsklassen. Och en kille i min ålder, Anton, har blivit uttagen till herrjunior 17, säger hon.

Ida Andrén har spelat SM tidigare. Förra året blev hon bland de trettio bästa i Sverige i sin åldersklass, vilket är hennes mål även i årets SM i Skövde.

– I och med att det är klassen över mig, så är det hård konkurrens. Det finns både A- och B-slutspel i SM. Mitt mål är ta mig till A-slutspel, och om man gör det så är man bland de trettio bästa.

Idag spelar Ida Andrén med Kågeröd BTK:s damlag i division 2, men vill i framtiden spela ett par snäpp högre upp.

– Målet är att minst spela i Superettan eller klassen ovanför det.

Häromdagen kom fler glädjande nyheter för Kågeröds BTK. Vid Skånes bordtennisförbunds årsmöte (se notis nedan), så blev klubben utsedd till årets klubb.

– Det är väldigt stort. Det har väl att göra med att vi har så många ungdomar just nu, som det går bra för.

Kågerödsspelare som ska spela i SM:

Ida Andrén

Anton Nilsson

Lovisa Qvarfordt

Kågeröds BTK blev årets klubb

Nyligen höll Skånes bordtennisförbund sitt 80:e årsmöte i Kristianstad. Då utsågs Kågeröds BTK till Årets klubb. Motiveringen löd: Med flera lag i både de skånska senior- och ungdomsserierna, varav flera på medaljplats, stort engagemang och deltagande under Skånska Mästerskapen samt deltagit på de utvecklingskonferenser arrangerade av Skånes Bordtennisförbund, så har Kågeröds BTK utsetts till årets klubb i Skåne!”. På årsmötet valdes också ny styrelse, och där ingår bland andra Isabelle Persson från Landskronaklubben Scania.

Publicerad 09 March 2019 09:30