Från idag har polisen nationell trafikinsatsvecka. Denna gång blir det fokus på nykterhetskontroller.

Från idag har polisen nationell trafikinsatsvecka. Denna gång blir det fokus på nykterhetskontroller. Genrebild: Adobe Stock

Ingen brist på förslag när polisen efterlyser platser för trafikkontroll

Extra många nykterhetskontroller under nationell trafikinsatsvecka

LANDSKRONA.

Under denna vecka genomför polisen en ”nationell trafikinsatsvecka med fokus på alkohol och droger”. Med andra ord kommer polisen att genomföra betydligt fler trafikkontroller, hastighetsmätning och nykterhetskontroller än vanligt. Det gäller även i Nordvästskåne och Landskrona, och förra veckan gick polisen i Nordvästskåne ut med en önskan på sin sida på Facebook: föreslå platser i Landskrona där polisen ska göra kontroller.

Av
Per Eeg-Olofsson

Och gensvaret har inte låtit vänta på sig, i över 200 kommentar föreslås så väl stora som små gator inne i Landskrona, och dessutom landsvägssträckor i kommunen.

Hur polisen kommer jobba just med de förslag som kommit in via Facebooksidan kan inte kommunpolis Anders Enqvist svara på. Men han pekar på att polisen aktivt arbetar med förslag från medborgarna som kommit in en annan väg.

- Förra året genomförde vi en digital trygghetsvandring tillsammans med kommunen. En del av synpunkterna där gäller trafiksäkerhet. Det är mellan tio och 20 platser, och bland dem har vi plockat ut några där vi bedömer att det är effektivt att ha en trafikkontroll. Under trafikantveckorna så har vi särskild fokus på de platserna.

Publicerad 11 March 2019 11:28