Så här såg det ut under Spin of Hope förra året.

Så här såg det ut under Spin of Hope förra året. Foto: Privat

Kom och svettas för en god sak

Spinningevent samlar pengar till Barncancerfonden

SVALÖV. Nu söker Hälsomagasinet företag och föreningar som vill vara med och spinna, och samtidigt göra en god gärning för Barncancerfonden. På Spin of Hope, den 30 mars, klockan 7-19, fyller de foajén på Ica Gunnarssons med träningscyklar.

Av
Jonas Lundin

– Det är tredje året vi kör det nu, säger Anneli Tegnér Göransson, instruktör på Hälsomagasinet.

– Den 30 mars klockan 7-19 kommer vi att ha cyklarna igång hela dagen. Det är en del föreningar och även en skola som anmält sig för en cykel. Det är en skola som utmanar andra skolor, så får vi se hur många som nappar på det.

Man bemannar själv cykeln under dagen, från 07-19 ska det trampas. Hälsomagasinet hjälper såklart till om det behövs, berättar Anneli Tegnér Göransson. Anmälningsavgiften är 1500 kronor per cykel.

– Sedan kan man även köpa ”Guldcykeln” och den kostar 3000 kronor. Pengarna går oavkortat till Barncancerfonden, säger hon.

Ambitionen är att komma upp i tio cyklar. I skrivande stund är det sex anmälda.

– Det är för ett gott ändamål och det är många som vill vara med. Därför hoppas vi på att fler anmäler sig.

Den förening eller organisation som vill vara med kan kontakta Anneli Tegnér Göransson på 073-060 83 17 eller på annelite73@gmail.com.

Spin of Hope

Spin of Hope är Nordens största spinningevent. 2018 ställde cirka 130 anläggningar i Sverige upp som arrangörer och det samlades in drygt 6,5 miljoner kronor till Barncancerfonden.

Publicerad 14 March 2019 09:45