Räddningstjänsten arbetar vid en brand i ett byggvaruhus i Kågeröd på torsdagsmorgonen. Enligt räddningstjänsten brinner det i en mindre butiksdel och i kontorsdelen, som ska vara totalskadad, och branden är fullt utvecklad.

Räddningstjänsten arbetar vid en brand i ett byggvaruhus i Kågeröd på torsdagsmorgonen. Enligt räddningstjänsten brinner det i en mindre butiksdel och i kontorsdelen, som ska vara totalskadad, och branden är fullt utvecklad. Foto: Ritzau Scanpix/Johan Nilsson

Kraftig brand i byggvaruhandel

"Kommer att ta flera timmar att släcka"

KÅGERÖD. Sedan i natt pågår ett stort släckningsarbete vid byggvarubutiken BVL:s lokaler i Kågeröd. Det handlar om en kraftig brand. "Vi håller på för fullt för att få den under kontroll", säger Christer Haraldson, inre befäl på Räddningstjänsten Skåne Nordväst, till Kvällsposten. Under förmiddagen pågår fortfarande eftersläckningsarbete.

Av
Andreas Holm

Sedan klockan 4.30-tiden brinner det byggnaden på Böketoftavägen. Flera enheter är på plats för att bekämpa branden.

Enligt polisen har ett stort område på omkring 500 meter spärrats av i anslutning till byggnaden.

Polisen uppger att räddningstjänst från flera stationer är på plats och bedömningne under tidiga morgonen var att det kommer att ta flera timmar att släcka. På grund av kraftig vind är det även spridningsrisk.

– Räddningstjänsten är i full gång med släckningsarbetet. När de är klara med sitt arbete kommer vi att spärra av platsen och genomföra en teknisk undersökning när platsen har svalnat, säger Jimmy Modin, pressinformatör vid polisens ledningscentral.

Lokalen innehåller gasflaskor vilket försvårar räddningstjänstens arbete med risk för explosion.

– Vi har en prognos på att vara kvar i minst fyra-fem timmar, säger Christer Haraldson, till Kvällsposten under morgonen.

Klockan 06.27 meddelade Trafikverket att väg 109 från Böketofta till Kågeröd stängts av i båda riktningarna på grund av branden fram till 9-tiden.

Vid 06.30 rapporterade polisen att släckningsarbetet på platsen fortfarande pågick och att vägen i närheten av lokalen kommer att vara fortsatt avstängd under morgonen.

– Det är den vägen som går precis intill där byggnade ligger, säger Jimmy Modin.

Ingen person ska ha skadats i branden.

– Vi har inga uppgifter på att någon har skadats. Ambulans har varit på plats och gett vård till några som andats in rök, men ingen ska ha förts till sjukhus, säger Jimmy Modin.

Klockan 09.30 öppnade väg 109 åter för trafik.

Publicerad 14 March 2019 07:12