”Det är bra för föreningen, bra för orten och bra för miljön att vi minskar pendlingen fram och tillbaka till Svalöv med ett antal föräldrar”, säger Fredrik Jönsson (C). Det är på grusplanen ungefär i mitten av bilen som det är tänkt att konstgräsplanen ska ligga.

”Det är bra för föreningen, bra för orten och bra för miljön att vi minskar pendlingen fram och tillbaka till Svalöv med ett antal föräldrar”, säger Fredrik Jönsson (C). Det är på grusplanen ungefär i mitten av bilen som det är tänkt att konstgräsplanen ska ligga. Karta: Google Maps

Nu ska Röstånga IS arrendera Odenvallen

Ska göra det möjligt att få miljonbidrag

RÖSTÅNGA. I höstas kom beskedet att Röstånga IS får 3,3 miljoner kronor från Allmänna arvsfonden för att bygga en konstgräsplan. Men för att få pengarna måste klubben ”ha rådighet” över marken som ägs av Svalövs kommun. Därför ska nu klubben arrendera idrottsplatsen av kommunen.

Av
Jonas Lundin

Den planerade konstgräsplanen för sjumannalag på Odenvallen har beräknats kosta totalt 5,7 miljoner kronor att anlägga. Förutom 3,3 miljoner kronor från Allmänna Arvsfonden, får Röstånga IS även 350 000 kronor från Skånes Fotbollförbund. Det är väl en inte alltför vågad gissning att även kommunen lägger in en del, även om det inte tagits något formellt beslut om det.

– De håller på och tar in offerter. Sedan får vi se vad som finns kvar. Vi en diskussion om hur kommunen ska bidra, säger kommunstyrelsens ordförande Fredrik Jönsson (C) som är positiv till att kommunen är med och bidrar.

– Det är så här vi ska arbeta tillsammans mellan kommun och förening. För kommunens del så får vi möjlighet till en konstgräsplan till en relativt låg kostnad, säger han.

En annan fråga som har måst lösas är den om parkering för campingens gäster. Den grusplanen där konstgräsplanen är tänkt att ligga används idag av campingen för parkering sommartid för sina gäster.

– Nu kommer vi asfaltera den befintliga grusparkeringen längs med badet, så att det blir den nya uppställningsplatsen för ankommande gäster till campingen, säger Fredrik Jönsson (C),

Publicerad 14 March 2019 09:30