Anders Åström och Margareta Mörck Åström kunde se branden från balkongen, bara 250 meter bort.

Anders Åström och Margareta Mörck Åström kunde se branden från balkongen, bara 250 meter bort. Foto: Margareta Mörck Åström

Vittne: ”Hade vinden legat mot oss, då vet man inte hur det kunde gått”

Bensinstation granne med brandplatsen

KÅGERÖD. Anders Åström och Margareta Mörck Åström blev vittnen till branden på byggvaruhandeln BVL på Böketoftavägen i Kågeröd. De kunde se lågorna och brandbilarna från sin balkong, bara 250 meter bort.

Av
Jonas Lundin

Anders Åström berättar om den dramatiska morgonen när Lokaltidningen ringer honom.

– Det var min hustru Margareta som var ute och hämtade tidningen. Det var klockan fem och då väckte hon mig, säger Anders Åström.

De kunde bevittna det brinnande infernot från balkongen.

– Vi såg lågorna och framför allt röken. Och sedan alla blåljus och bilar.

Anders Åström och Margareta Mörk Åström bor bara cirka 250 meter från BVL Söderåsen, där det brann.

– Det som är otäckt, det är att mellan BVL och oss så ligger det en bensinstation också. Hade vinden legat mot oss, då vet man inte hur det kunde gått, säger Anders Åström.

– BVL har ju också bränsle, de har en stor byggnad på hitsidan av tomten som är träupplag. Får det fäste i träet så vet man inte var det landar någonstans.

Det är den andra stora brandkatastrofen som drabbat Kågeröd på kort tid. I mars förra året brann den gamla dansbanan Kågerödslund ner.

– Det är lite ironiskt. Igår kväll hade Kågerödslunds intresseförening årsmöte. Det är klart att bränder var i tankarna då, man har ju fått en ersättningslokal tills vidare, säger Anders Åström som också är medlem i intresseföreningen.

Publicerad 14 March 2019 10:30