Enhetscheferna Monica Alonso (till vänster) och Ingrid Linge Borgström har båda chansen att få ett stipendium på 100 000 kronor för gott ledarskap inom demensvården.

Enhetscheferna Monica Alonso (till vänster) och Ingrid Linge Borgström har båda chansen att få ett stipendium på 100 000 kronor för gott ledarskap inom demensvården. Foto: Privat

Chefer i demensvården nominerade till stipendium

Kan få 100 000 för gott ledarskap

Av
Per Eeg-Olofsson

Varje år delar Föreningen Gott ledarskap i demensvården ut ett stipendium på 100 000 kronor till chefer inom demensvård som utmärkt sig med bra ledarskap både i förhållande till personal och brukare.

I år är två chefer i Landskrona nominerade till det stipendiet: Monica Alonso, enhetschef på Solbackens äldreboende, och Ingrid Linge Borgström, som har samma tjänst på Suellsgatans äldreboende.

– Det är väldigt roligt för både förvaltningen och för Landskrona stad att vi faktiskt har två av fjorton nominerade till stipendiet! Både Monica och Ingrid är rutinerade, men arbetar på helt olika sätt. Det visar att det inte bara finns en väg att göra rätt, säger Eva-Lotta Nydahl, områdeschef för boende och hälsa inom omsorgsförvaltningen i ett pressmeddelande.

Den 16 maj tillkännager föreningen vem som blir 2019 års mottagare av ledarskapsstipendiet.

Publicerad 20 March 2019 11:44