Niclas Robertsson heter Restaurang Pumphusets nya krögare. I mitten av april öppnar restaurangen igen under hans regi – då försedd med en stenugn bland annat.

Niclas Robertsson heter Restaurang Pumphusets nya krögare. I mitten av april öppnar restaurangen igen under hans regi – då försedd med en stenugn bland annat. Foto: Anders Andersson

Niclas ersätter Niclas som krögare på Pumphuset

Restaurangen i Borstahusens hamn blir även surdegsbageri

LANDSKRONA.

Mångårige Pumphusetkrögaren Niclas Lundblad gick för ett tag sedan ut med att han planerar att sälja restaurangverksamheten för att ägna sig åt andra projekt. Men vem som tar över har inte varit känt. Nyligen presenterade dock Nicklas Lundblad själv sin efterföljare: en annan Niclas.

Av
Per Eeg-Olofsson

Robertsson är efternamnet och han är inte ny i krogbranschen. Niclas Robertsson driver idag restaurangen och bageriet Bread on Wine i Kyrkbacken på Ven. Tidigare har han drivit Pio Country Club i Halmstad, där han bor. Utom på sommaren, då är det just Ven som är hemmaadressen.

- Det var Christian Alexandersson, stadsdirektören som fick mig intresserad av Ven och Landskrona, berättar han.

När det blev möjligt att ta över Pumphusets restaurang så var det ingen större tvekan.

- Jag ser potentialen i läget- och det finns synergieffekter i att driva restaurang både på Ven och i Borstahusen, säger Niclas Robertsson.

Med sig från Ven tar han konceptet från Bread on Wine – bageri och restaurang i ett.

- Vi kommer skapa ett surdegsbageri på Pumphuset där man kan köpa bröd, och en liten kaféhörna, berättar Niclas Robertsson.

Nu kommer restaurangen hålla stängt till mitten av april för renovering.

- Vi ska fixa lite, det kommer se lite annorlunda ut. Bland annat ska vi ha in en stor stenugn för bageriet.

Under Niclas Lundblads regi har det varit en hel del kringarrangemang på restaurangen, trubadurkvällar och liknande. Hur blir det med sådant framöver?

- Vi kommer mer att utveckla aktiviteter kring själva maten. Och även försöka att få mer koppling till konsten som visas i konsthallen.

Niclas Robertsson heter Restaurang Pumphusets nya krögare. I mitten av april öppnar restaurangen igen under hans regi – då försedd med en stenugn bland annat.

Resturangens läge vid havet var en viktig faktor när Niclas Robertsson bestämde sig för att ta över Pumphuset. Foto: Niclas Lundblad

Publicerad 20 March 2019 17:18