Lars Bengtsson.

Lars Bengtsson. Foto: Klas Andersson

Stadsutvecklingsbolagets nya vd hämtas från Annehem

Blir tredje vd:n på två år

Av
Per Eeg-Olofsson

LANDSKRONA. Stadsutvecklingsbolaget, som kommunen skapat tillsammans med större fastighetsägare i stan, för att utveckla främst centrum och Öster, får en ny vd. Det skriver Landskrona stad i ett pressmeddelande. Lars Bengtsson heter han, som blir den tredje personen på den posten inom en tvåårsperiod. Nuvarande vd:n Hampus Trellid går till en liknande tjänst som koncernchef för kommunala bolaget Staffanstorps Centrum AB.

Det är fastighetsbolaget Annehem som är Svedalabon Lars Bengtssons nuvarande arbetsgivare, där arbetar han med utveckling av kommersiella fastigheter, bland annat i Hyllie i utkanten av Malmö. Tidigare arbetsgivare är fastighetsbolagen Akelius, Drott och Castellum. Lars Bengtsson har tidigare erfarenhet av Landskrona, han har bland annat jobbat med att få butikskedjorna H&M och Gina Tricot till staden och varit med och startat Landskrona citysamverkan.

- Hans tidigare engagemang i Landskrona kombinerat med hans breda erfarenhet av fastighetsutveckling gör honom mycket lämpad för uppdraget, säger Kenneth Håkansson, styrelseordförande i Landskrona stadsutveckling AB i pressmeddelandet.

Senast den 1 juli kommer Lars Bengtsson börja på sin nya tjänst.

Publicerad 20 March 2019 10:51