Adi Nalic när det begav sig i den svart-vita tröjan. Numera tillhör han MFF men lånas denna säsong ut til AFC Eskilstuna.

Adi Nalic när det begav sig i den svart-vita tröjan. Numera tillhör han MFF men lånas denna säsong ut til AFC Eskilstuna. Foto: Nisse Nilsson

Ex-BoIS:are lånas ut till AFC Eskilstuna

Tuff konkurrens i MFF:s A-trupp

LANDSKRONA. I Landskrona BoIS gjorde sig Adi Nalic känd som en bolltrollare av rang. I november köptes han av allsvenska topplaget Malmö FF. Nu lånas den tekniske mittfältaren ut till allsvenska nykomlingen AFC Eskilstuna, som nyligen tog sig till final i Svenska Cupen.

Av
Jonas Lundin

I MFF har Adi Nalic ett fyraårskontrakt, men kommer alltså att spendera kommande säsong i allsvenska konkurrenten AFC Eskilstuna.

– Adi har sedan han kom hit visat framfötterna och gjort bra ifrån sig i både träning och match. Men konkurrensen i vår trupp är oerhört tuff och för att han ska få speltid och ta ytterligare kliv i sin utveckling tror vi att detta är ett steg i rätt riktning. Hos AFC får han matchning i Allsvenskan mot bra motstånd och kan samla på sig viktig erfarenhet, säger MFF:s sportchef Daniel Andersson på klubbens hemsida.

Låneavtalet gäller året ut, fast med möjlighet att diskutera överenskommelsen i sommar, enligt MFF.

Själv kommenterar Adi Nalic det så här på AFC Eskilstunas hemsida:

– Det är väldigt kul faktiskt. Inspirerande, det ska vara kul att komma dit. Valet blev enkelt när jag pratade med Nemanja (sportchef, red. anm.), sett till de utvecklingsmöjligheter jag har i AFC. Det är ett väldigt duktigt lag som säkerligen kommer bli väldigt tuffa att möta i år.

Det var i november förra året som Adi Nalic, då i BoIS, kritade på för MFF.

Det var i november förra året som Adi Nalic, då i BoIS, kritade på för MFF. Foto: Malmö FF

Publicerad 21 March 2019 13:04