Att GW:s herrlag dragit igång igen är mycket tack vare Charlie Mårtenssons återkomst till Landskrona. Nu kvalar laget för en plats i division 3.

Att GW:s herrlag dragit igång igen är mycket tack vare Charlie Mårtenssons återkomst till Landskrona. Nu kvalar laget för en plats i division 3. Foto: Jonas Lundin/Arkiv

GW kvalar uppåt direkt

Lyckad första säsong för GW:s herrar

LANDSKRONA. Under många år hade inte handbollsklubben GW Landskrona HK ett herrlag i seriespel. Inför denna säsong startades det upp igen och det har gått bra. Nu kvalar laget för att ta en plats i division 3.

Av
Jonas Lundin

Nästa helg (någon av dagarna den 30 eller 31 mars) spelas den första av två kvalmatcher för GW:herrar, nästnästa helg är det bortamatch. GW spelar mot Ligu från Lund om en plats i division 3. Och man kan säga att det är rätt bra jobbat, för detta är nämligen första säsongen för GW:s återuppståndna herrar.

Hur kommer det att det gått så bra?

– Jag vet ju att det är ett bra gäng som vi har satt på banan, eftersom de har spelat länge och har spelat länge ihop, säger Charlie Mårtensson, spelande tränare.

GW slutade trea i sin grupp i division 4, men tog tvåan Helsingborgs kvalplats eftersom samma klubb inte får ha två lag i samma serie och Helsingborg redan har ett lag i division 3.

– Tur för oss och otur för dem, säger Charlie Mårtensson och skrattar.

Hur ser du på chanserna mot Ligu?

– Vi kommer med en ganska positiv känsla. Vi har vunnit ganska många matcher den här säsongen och de har i större delen förlorat. På så vi har vi lite medvind kan man säga.

Publicerad 21 March 2019 09:54