Halvmarans vinnare Mike Bakker passerar mållinjen vid Ekebo på 1.22.07.

Halvmarans vinnare Mike Bakker passerar mållinjen vid Ekebo på 1.22.07. Foto: Lena Rothman

Snabba ben när Söderåsens FK fixade löparfest

Utökar med en sex kilometer lång runda nästa år

SVALÖV. Visserligen sken inte solen särskilt mycket, men det var fint löparväder när Söderåsens FK arrangerade Söderåsens halvmaraton i lördags, och det för åttonde gången.

Av
Jonas Lundin

Det var 99 anmälda till loppet. Liksom tidigare år kunde löparna välja på att springa antingen en halvmara på drygt 21 km eller att vika av till vänster direkt efter vätskekontrollen vid Rävetofta gamla skola och springa drygt 12 km.

Lyckat blev det att döma av de positiva kommentarerna, både vid målgången och på sociala medier efter loppet. Så här skrev klubbens ordförande Peter Held på klubbens Facebooksida: ”Det här gör vi om nästa år, då också med en gå-lunka-löprunda på sex kilometer”.

Glada leenden ute på banan, trots lite blåst i det öppna landskapet.

Glada leenden ute på banan, trots lite blåst i det öppna landskapet. Foto: Vibeke Svedenborn

Den som kom först i mål på halvmaran var Mike Bakker från IS Göta som sprang in på den fina tiden 1.22.07. Bäste Söderåslöpare blev Jim Lagerqvist på 1.30.48. Första kvinna i mål var Hanna Kronberg, också hon från Söderåsens FK, på snabba tiden 1.33.58. På det kortare alternativet för dagen, det vill säga 12,2 km, var det My Lindskog från GF Idrott som passerade mållinjen som etta på tiden 55.59. Bäste Söderåsare blev där Robert Olsson på 59.05.

Publicerad 25 March 2019 10:15