På Rådhusgatan är arbetet klart. Nu finns det bland annat nya bänkar och planteringslådor.

På Rådhusgatan är arbetet klart. Nu finns det bland annat nya bänkar och planteringslådor. Foto: Per Eeg-Olofsson

Cityhandlare om ombyggnad: Äntligen!

Butikschef ser fram emot slutpunkten för projekten

LANDSKRONA

. Lena Benediktsson är butikschef för Royal Design på Östergatan, och representant i kommunens och cityhandlarnas gemensamma organisation Citysamverkan. Hon välkomnar att arbetet nu börjar på Östergatan – trots några månaders byggstök på gatan.

Av
Per Eeg-Olofsson

- Äntligen, jag ser fram emot att det blir färdigt, säger hon.

- Det har hållit på så länge nu så det ska bli skönt när allting är klart. Visst kommer det störa, men det är enda sättet det kan bli bra.

Kommunen har varit bra på hålla dialog med handlarna menar hon.

- Absolut, det har varit möten och kommunen har ringt och informerat fortlöpande. Att byta avloppsrör är sådant man måste göra, även om det stör. Och det är ju vi handlare som önskat att det blivit paus i arbetet över julhandeln. Sedan kan man ju alltid önska att saker blir färdiga så fort som möjligt.

Tror du det kan öka handeln i centrum med förnyade gågator?

- Jag tror det kommer hjälpa oss jättemycket. Landskrona har en liten stadskärna, men mysig. Kan vi klara att göra den ännu mer personlig och mysig så tror jag handeln går en ljus framtid till mötes.

- Sedan är det också upp till oss handlare att ta oss i kragen och vilja lite mer. Jag hade besök av min dotter i helgen och vi gick längs Östergatan vid 14-tiden. Många av butikerna hade stängt, trots att det finns en överenskommelse om att ha öppet till 15.

Det gula markteglet återkommer som beläggning på flera gågator och kommer användas även på Östergatan.

Det gula markteglet återkommer som beläggning på flera gågator och kommer användas även på Östergatan. Foto: Per Eeg-Olofsson

Ny belysning med LED-teknik blir det när gågatorna görs om.

Ny belysning med LED-teknik blir det när gågatorna görs om. Foto: Per Eeg-Olofsson

Publicerad 26 March 2019 09:00