”Medicinens sjuka historia” heter Henrik Widegrens soloföreställning som visas på Helsingborgs stadsbibliotek.

”Medicinens sjuka historia” heter Henrik Widegrens soloföreställning som visas på Helsingborgs stadsbibliotek. Foto: Kristoffer Lindblad/Press

Från vilda djur till kakmonster

Lokatidingen ger dig aktuella nöjestips

Av
Per Eeg-Olofsson

LANDSKRONA

En högtidsstund för alla kakmonster i Landskrona

Är du en trollkarl när det gäller att skapa aptitretande kakor, bakelser, bröd eller tårtor? Eller är det helt enkelt så att din stora talang ligger i att avnjuta dessa bakverk? Oavsett vilket så kan det vara en idé att ta sig till Sankt Johannes kyrka på Landskrona kyrkogård söndagen den 31 mars. Då ordnas där nämligen kakbuffé och försäljning av inlämnade bakverk. Den som vill göra en god gärning genom att lämna in bakverk till försäljning kan göra det från klockan 13, pengarna från försäljningen går till Svenska kyrkans fasteinsamling och internationella arbete.

När? Söndag 31 mars, klockan 13 till 15.

Var? Sankt Johannes kyrka, Kapellvägen 2.

Kakmonster eller mästerbagare? Båda kan göra en insats söndagen den 31 mars.

Kakmonster eller mästerbagare? Båda kan göra en insats söndagen den 31 mars. Foto: Adobe Stock

SVALÖV

Möten med Afrikas vilda djur på Midgård

Torsdagen den 28 mars, är det åter dags för en ny föreläsning med Röstångabygdens kulturförening på Midgårds skola. Det sker i samband med att föreningen har årsmöte. Denna gång är det Mikael Pehrsson från Röstånga som visar djur- och naturbilder från Okavangodeltat, Savuti och Chobe National Park i norra Botswana. Räkna med spännande möten med Afrikas vilda djur; allt från elefanter, lejon och bufflar till gamar, storkar och andra fågelarter.

När? Torsdagen den 28 mars klockan 19

Var? Midgårdsskolan i Svalöv.

Bilder från Botswanas rika djurliv visas på Midgårdsskolan på torsdag.

Bilder från Botswanas rika djurliv visas på Midgårdsskolan på torsdag. Foto: Adobe Stock

HELSINGBORG

En ”radikal optimist” ockuperar stadsteaterns scen

Sannolikt har de flesta skåningar hört talas om komikern Anders Jansson. Har man inte det så har man troligtvis ändå stött på någon av hans populära figurer från humorserien ”Hipp Hipp!” – som Tiffany Persson från Staffanstorp och reportern Morgan Pålsson, varav några fått eget liv efter tv-programmen. Hipp Hipp! och mycket annat har Anders Jansson gjort tillsammans med kollegan Johan Wester. Men även om de kan förtjäna beteckningen radarpar så sitter de inte ihop, vilket showen ”Radikal optimist” är ett bevis på. Den är Anders Janssons andra soloföreställning efter ”Kom in och stäng dörren”, och denna gång har Anders Jansson utgått från ett allt hårdare debattklimat i samtiden. ”Jag har en optimistisk syn på livet och försöker hitta gott i det mesta. I föreställningen vill jag försöka smitta andra med min syn på livet. Folk kan kanske behöva en helkväll med en radikal optimist”, säger han i ett pressmeddelande. Premiären var i Lund (så klart). Den 29 mars kommer föreställningen till Helsingborgs stadsteater. Biljetter kostar 460 kronor och bokas på helsingborg.ebiljett.nu. Föreställningen visas även den 15 september.

När? Fredagen den 29 mars, klockan 20 till 21.

Var? Helsingborgs stadsteater, Salong Storan.

I sin nya soloföreställning kallar sig komikern Anders Jansson för ”radikal optimist”.

I sin nya soloföreställning kallar sig komikern Anders Jansson för ”radikal optimist”. Foto: Press

HELSINGBORG

Sjungande läkare ger en snabbdos medicinhistoria

Sjutusen års medicinhistoria berättad på sjuttio minuter – går det? Det ska vara osagt, klart är i varje fall att läkaren Henrik Widegren ger det ett försök lördagen den 30 mars. Henrik Widegren är kanske mest känd som jovialisk medicinexpert i SVT-programmet ”Fråga Lund”. Men öron- näsa- halsspecialisten, prydd i skägg och ofta vågat mönstrade skjortor, har fler strängar på sin lyra. Eller snarare på sin gitarr, eftersom han ända sedan tiden som spexare stått för scen- och musikunderhållning, både från scenen och bakom den. ”Medicinens sjuka historia” är dock hans premiär med en soloföreställning. Biljetter kostar 235 kronor och bokas på eventim.se.

När? Lördag 30 mars, klockan 16 till 17.10.

Var? Helsingborgs stadsbibliotek, Bollbrogatan 1.

Publicerad 27 March 2019 14:01