BK Frams klubbstuga var avspärrad innan polisens tekniker kom.

BK Frams klubbstuga var avspärrad innan polisens tekniker kom. Foto: Michael Bengtsson.

”Pengar vi hade kunnat använda till våra ungdomar”

BK Frams klubblokal utsatt för inbrott och skadegörelse

LANDSKRONA. Vandaler bröt sig in och ägnade sig åt skadegörelse i BK Frams klubblokal på Hedgatan, precis invid Exan, natten mellan måndag och tisdag. Det är något som drabbar den lilla klubben hårt. ”Det är onödiga pengar för oss, som vi vill lägga på verksamheten”, säger ordförande Michael Bengtsson.

Av
Jonas Lundin

– Det är tråkiga utgifter som man inte vill ha. Det betyder jättemycket för oss att det försvinner en massa pengar till helt onödiga saker, säger Michael Bengtsson.

De växelpengar som försvann var kanske två, tre tusen kronor, men tillsammans med skadegörelse och reparationsarbeten uppskattar han att det hela kostar klubben runt 10 000-15 000 kronor.

– De bröt upp ett fönster för oss och förstörde karm och foder. De sparkade in en dörr och förstörde den och själva dörrkarmen, de kastade ut ett kassaskåp för oss. Det är mest skadegörelse, växelkassan de tog var inte så mycket pengar, för vi har inga pengar i klubbstugan, mer än vår växelkassa till kiosken och det är ett par tusen kronor.

Det var vid 05-tiden natten mellan måndag och tisdag som larmet gick. Michael Bengtsson vaknade när Securitas ringde.

– Vi gissar att skadegörelsen har börjat ute på Exercisfältet, i våra omklädningsrum, som vi lånar av kommunen. Där har de förstört jättemycket för dem också, brutit upp dörrar och slagit in fönster och bara fördärvat en massa, säger Michael Bengtsson.

Polisen kunde senare gripa fem personer, men för BK Fram är skadan redan skedd.

– För tre år sedan hade vi noll ungdomar. I dagsläget har vi 75 ungdomar i aktivitet. Det är pengar vi hade kunnat använda till dem, som nu går till spillo, till skadegörelsen istället.

Publicerad 28 March 2019 09:02