Harry Franzéns före detta Ica-butik Röstångahallen har stått oanvänd i många år. Nyligen köpte Svalövs kommun den förfallna byggnaden, och efter att före detta ägaren Harry Franzén inte tömt den på lösöre under överenskommen tid så kommer kommunen nu att göra det - och skicka fakturan till Harry Franzén.

Harry Franzéns före detta Ica-butik Röstångahallen har stått oanvänd i många år. Nyligen köpte Svalövs kommun den förfallna byggnaden, och efter att före detta ägaren Harry Franzén inte tömt den på lösöre under överenskommen tid så kommer kommunen nu att göra det - och skicka fakturan till Harry Franzén. Foto: Per Eeg-Olofsson/Arkiv

Harry Franzén tömde inte i tid – nu gör det kommunen det

Röstångahallen töms på Harry Franzéns bekostnad

SVALÖV.

Det var i september förra året som Svalövs kommun köpte Harry Franzéns nedgångna gamla butik Röstångahallen för 1,2 miljoner kronor. Den skulle vara tömd till den första februari, men Harry Franzén bad om anstånd till den första mars, vilket kommunen beviljade. Men inte heller nu är den tömd. Därför har kommunen nu låst fastigheten och tömmer den på Harry Franzéns bekostnad.

Av
Jonas Lundin

”Vi har nu låst fastigheten för att säkerställa att obehöriga inte äger tillträde samt för att skydda ert lösöre”, skriver samhällsbyggnadschef Mats Dahlberg i ett brev till Harry Franzén. I brevet uppmanas han att senast den 8 april anvisa en plats där kommunen efter tömning kan placera ”lösöret”. Om det inte sker, så kommer också lösöret att magasineras på hans bekostnad.

Därmed fick inte Harry Franzén gehör för ett förslag om att ”hyra” fastigheten i 14 dagar för att tömma klart. I ett fax till kommunen skrev han: ”Det är ju ingen ko på isen som det heter, Ni kommer inte fördröjas i Ert framtida arbete att riva ftg, då Ni fortfarande ej har något bygglov för detta eller tagit in något anbud för rivningen, vad vi erfarit och som Du också bekräftat”.

Publicerad 28 March 2019 11:00