Under torsdagen blev det klart att AF:s kontor i Landskrona, med stor sannolikhet, läggs ned. Något som politiker både i den styrande treklövern och i opposition reagerat på.

Under torsdagen blev det klart att AF:s kontor i Landskrona, med stor sannolikhet, läggs ned. Något som politiker både i den styrande treklövern och i opposition reagerat på. Foto: Google Street View

Landskronapolitiker reagerar på hot om AF-nedläggning

"Statlig närvaro en viktig faktor för att nå resultat"

LANDSKRONA. Under torsdagen blev det klart att Arbetsförmedlingens kontor i Landskrona är ett av de många lokalkontor i Skåne som sannolikt läggs ned i myndighetens stora omorganisation. Nu reagerar lokalpolitiker.

Av
Per Eeg-Olofsson

Arbetsförmedlingen måste hårdbanta, det stod klart redan när den gällande M+KD-budgeten antogs i riksdagen i december. Under torsdagen blev det klart vad den bantningen innebär för Skånes del. Med största sannolikhet läggs alla lokalkontor utom de i Malmö, Helsingborg, Ystad, Kristianstad, Eslöv och Simrishamn ned.

Det innebär att även kontoret på Rådmansgatan i Landskrona läggs ned. Och det har stadens politiker, både i den styrande treklövern och i opposition, inte varit sena att reagera emot.

– Landskrona har ett väl fungerande samarbete med Arbetsförmedlingen och vill fortsätta det framgångsrika arbete vi har påbörjat för att minska arbetslösheten i Landskrona. I arbetet med att öka sysselsättningen är statlig närvaro en viktig faktor för att nå resultat, säger kommunstyrelsens ordförande Torkild Strandberg (L), i ett pressmeddelande.

Där framgår det även att kommunen nu kommer begära ett möte med AF:s regionledning för att diskutera myndighetens arbete i kommunen och, får man förmoda, de samarbetsprojekt som idag finns mellan kommunen och AF.

Även Socialdemokraternas kommunalråd Fatmir Azemi reagerar på nyheten.

- Detta är en konsekvens av M+KD-budget med stöd av SD och detta kommer att drabba Landskrona extra hårt, säger han i ett pressmeddelande och fortsätter:

- Vi anser att den borgerliga kommunledningen i Landskrona har varit allt för passiv i arbetet med att bryta arbetslösheten och nu kommer beskedet att AF ska lägga ned sitt kontor. Vi har i Landskrona haft ett nära arbete med AF i ”Tillväxt Landskrona” och de har varit ett positivt sätt att arbeta på, och vad som händer med det projektet vet jag inte.

Publicerad 28 March 2019 16:00