På lördag står åter kören Divertimento på Landskrona teaters scen med en egen föreställning. I år är temat filmmusik. Förra året, när denna bild är tagen, var det hitlåtar från slutet av 1900-talet.

På lördag står åter kören Divertimento på Landskrona teaters scen med en egen föreställning. I år är temat filmmusik. Förra året, när denna bild är tagen, var det hitlåtar från slutet av 1900-talet. Foto: Privat

Musikalisk resa landar i filmlåtar

Divertimento fortsätter sin tradition med musikföreställning

LANDSKRONA.

Sångkören Divertimento fortsätter traditionen med en musikföreställning på Landskrona teater. I år spelas den på lördag, den 6 april, och bjuder på en resa med mellanlandningar i filmmusikens värld.

Av
Per Eeg-Olofsson

- Förra året hade vi ett tema med de bästa hitsen från senare delen av 1900-talet, och nu har vi utvecklat det konceptet och valt ut vår bästa filmmusik, berättar Johanna Osbakk, ordförande i föreningen.

Det är körmedlemmarna själva som stått för urvalet av låtar, som kommer från filmer som Sound of Music, Gudfadern, Mamma Mia och Titanic.

- Vi gör ju allt själva i kören, väljer låtar, skriver arrangemang och ordnar rekvisita och kläder, säger Johanna Osbakk.

En manusgrupp har sytt ihop de utvalda låtarna till en handling.

- Kören är ett litet flygbolag, DivertimenTour Airlines, som tar med publiken på en resa runt världen med nedslag i länderna där filmerna utspelas, berättar Johanna Osbakk.

Klockan 18 börjar föreställningen, biljetter kostar 225 kronor och kan bokas på tickster.com

Publicerad 28 March 2019 10:30