En natt i februari ska hyresgästen varit så stökig att polis och räddningstjänst tillkallats. Bland annat ska mannen i 30-års åldern ha kastat ut saker från lägenheten.

En natt i februari ska hyresgästen varit så stökig att polis och räddningstjänst tillkallats. Bland annat ska mannen i 30-års åldern ha kastat ut saker från lägenheten. Genrebild: Adobe Stock

Stökig hyresgäst kan bli vräkt efter att ha kastat saker

Polis och räddningstjänst ryckte ut – grannarna oroade

Av
Per Eeg-Olofsson

LANDSKRONA. Under de tre första veckorna i februari var mannen så stökig att oroade grannar kontaktade den privata fastighetsvärden vid fem tillfällen. Det är Hyresgästföreningens tidning Hem & Hyra som först rapporterade om Landskronabon, som nu är föremål för ett ärende i Hyresnämnden i Malmö. Värden vill att mannen flyttar ut, och nu i slutet av april möts de två parterna i nämnden.

Klagomålen på mannen är flera. Han och hans vänner är ofta påverkade och högljudda menar värden, och dessutom parkeras det cyklar inne i flerfamiljshuset vilket inte är tillåtet. Särskilt lyfter värden fram en natt i slutet av februari då polis och räddningstjänst tillkallats efter att mannen kastat ut saker från sin lägenhet. Mannen ska ha varit okontaktbar vid tillfället och ha orsakat skador både i sin lägenhet och utanför.

Publicerad 28 March 2019 08:00