Mellovinnare John Lundvik stod för kvällens musikunderhållning. Naturligtvis fanns vinnarlåten Too Late for Love med på spellistan.

Mellovinnare John Lundvik stod för kvällens musikunderhållning. Naturligtvis fanns vinnarlåten Too Late for Love med på spellistan. Foto: Per Eeg-Olofsson.

BILDEXTRA: Melodifestivalvinnare en lyckoträff på näringslivsgala

John Lundvik underhöll när årets priser delades ut på Örenäs slott

LANDSKRONA.

Under lördagen hölls det näringslivsgala på Örenäs slott där stadens näringsliv åt gott och delade ut priser till företagare i kommunen. Bakom priserna finns ofta år av enträget arbete. Underhållningen, Melodifestivalvinnaren John Lundvik, var mer än lyckoträff.

Av
Per Eeg-Olofsson

Ska sanningen fram är väl John Lundvik numer van vid större publik än bara några hundra gäster som närvarade på galan. Men så gjordes bokningen också långt innan han stod som vinnare på Mello-scenen i Globen i Stockholm.

Men man behövde inte vara melodifestivalvinnare för att stå på bankettsalens scen under lördagskvällen. Vinnarna i fem olika priskategorier (se nedan) kunde sola sig i glansen vid utdelning av diplom och blomsterkvastar. Tveklöst trängst blev det på scenen när trafikskoleföretaget STR Service AB skulle ta emot priset som ”Årets arbetsgivare”. Då gick alla närvarande medarbetare upp på scenen.

- Vi gör saker tillsammans sa en av dessa i mikrofonen.

Och det syntes.

Alla kvällen vinnare samlade på en bild.

Alla kvällen vinnare samlade på en bild. Foto: Moob

John Lundvik förärades en BoIS tröja under kvällen – dock svävande han lite på målet när han avkrävdes löfte om att ha på sig den under Eurovision-finalen i Tel Aviv.

John Lundvik förärades en BoIS tröja under kvällen – dock svävande han lite på målet när han avkrävdes löfte om att ha på sig den under Eurovision-finalen i Tel Aviv. Foto: Per Eeg-Olofsson

Fotografering och röd matta som sig bör på en gala.

Fotografering och röd matta som sig bör på en gala. Foto: Per Eeg-Olofsson.

Alla vinnarna på årets näringslivsgala:

Årets Rookie

Moob AB (reklambyrå)

Motivering: ”Moob är ett företag som har mod, visioner och som sticker ut. Man har en passion för Landskrona, brinner för att bidra till utvecklingen och gärna tillsammans med andra. De tar med lika stort engagemang uppdrag i LA (Landskrona) som LA (Los Angeles) och lockar fler att etablera sig i Landskrona.”

Reklambyrån Moob fick ta emot priset som ”Årets rookie”.

Reklambyrån Moob fick ta emot priset som ”Årets rookie”. Foto: Per Eeg-Olofsson

Årets dragare i stadskärnan

Hartford Rederi AB (turfiske m.m.)

Motivering: ”Hartford Rederi AB är ett företag som lyfter fram något unikt som är okänt för många, som lockar besökare från när och fjärran att upptäcka Landskrona och som bidrar till att skapa fler upplevelser och förstärker stadskärnans koppling till havet.”

Peter Hartford med sitt rederi fick ta emot priset som ”Årets dragare i stadskärnan”.

Peter Hartford med sitt rederi fick ta emot priset som ”Årets dragare i stadskärnan”. Foto: Per Eeg-Olofsson

Årets Jobbskapare

Borg Warner Sweden AB (fordonsteknik)

Motivering:”BorgWarner Sweden AB är ett företag som är lite av en doldis lokalt, trots sitt ursprung i staden, men välkänt globalt, som verkar i en traditionell bransch och ligger i framkant med sin teknik. De lockar personal från universiteten i hela regionen, har skapat ett 80-tal nya arbetstillfällen och säkerligen också inflyttning.”

Fordonsteknikföretaget Borg Warner fick ta emot priset som ”Årets jobbskapar”.

Fordonsteknikföretaget Borg Warner fick ta emot priset som ”Årets jobbskapar”. Foto: Per Eeg-Olofsson

Årets hederspris

Brinova Fastigheter AB (fastighetsbolag)

Motivering: ”Årets hederspris går till Brinova Fastigheter AB som har ett stort engagemang för stadskärnans utveckling och visat mod genom att satsa på Landskrona och därmed bidragit till att fler vill investera i staden.”

Fastighetsbolaget Brinova fick ta emot ”Årets hederspris”.

Fastighetsbolaget Brinova fick ta emot ”Årets hederspris”. Foto: Per Eeg-Olofsson

Årets arbetsgivare

STR Service AB (körskoleservice)

Motivering: ”STR Service AB är ett företag som månar om sin personal, skapar trivsel på arbetsplatsen utöver det vanliga, och sätter värde på tillit och personlig utveckling. Det är ett företag med Landskrona som utgångspunkt, men som har hela Sverige som marknad inom sin bransch.”

STR Service AB fick ta emot priset som ”Årets arbetsgivare”.

STR Service AB fick ta emot priset som ”Årets arbetsgivare”. Foto: Per Eeg-Olofsson

Årets företagare (delas ut av Företagarna)

Roma Plast AB (plastprodukter)

Motivering: ”Med stor kunskap och stolthet driver Årets Företagare familjeföretaget vidare i andra generationen. Företaget startade 1972 och 30 år senare byggdes lokalerna om för att passa dagens produktion ännu bättre. Tack vare hans stora teknikintresse har företaget idag en modern maskinpark, som är utrustad med robotar och övervakningssystem. Man står väl rustade för att möta de krav som ställs på plastindustrin och är ett legoproducerande företag med kunder i hela Sverige, men jobbar gärna lokalt. Att företagaren tar väl hand om sina anställda vittnar de mångåriga medarbetarna om. Här hittar vi medarbetare som varit företaget trogna i 20 år. Årets Företagare 2018 är Roger Holmstedt, Roma Plast AB”

Intresseorganisationen Företagarna passade på att ge sin utmärkelse ”Årets företagare” till plasttillverkaren Roma Plast AB.

Intresseorganisationen Företagarna passade på att ge sin utmärkelse ”Årets företagare” till plasttillverkaren Roma Plast AB. Foto: Per Eeg-Olofsson

Publicerad 01 April 2019 15:27