Toni Petersson har varit vd på Oatly sedan 2012.

Toni Petersson har varit vd på Oatly sedan 2012. Foto: Ida Asplund Ådahl/arkiv

Oatly satsar på fler fabriker – bland annat i Indien

Bolaget med produktion i Landskrona satsar vidare

LANDSKRONA.

Oatly satsar vidare i nya länder, bland annat i USA och Indien. Det inslagna målet om en mer hållbar inriktning fortsätter.

Oatly har huvudkontor i Malmö men deras stora produktionsanläggning finns i Landskrona.

De senaste åren har bolaget jobbat hårt på en mer hållbar och hälsosam inriktning för sina produkter.

Och nu satsar man på att etablera sig på fler fronter; i en intervju med Helsingborgs Dagblad berättar bolagets vd Toni Petersson att företaget i höst ska börja bygga en ny anläggning antingen i Australien eller i Singapore. Redan nästa år ska den nya anläggningen stå färdig, uppger han.

Det blir i så fall Oatlys femte produktionsanläggning totalt.

Om bara några veckor invigs en ny fabrik i New Jersey i USA. Den kommer att ha en produktionskapacitet på mellan 60 och 80 procent jämfört med den i Landskrona.

Bolaget planerar även för ett kommande fabriksbygge i amerikanska Utah. Den ska bli tre gånger så stor som fabriken i New Jersey, och planeras kunna invigas om ett år, skriver hd.se.

Men det stannar inte där. I sommar öppnar Oatly en ny fabrik i Vlissingen i Nederländerna, som får ungefär lika stor kapacitet som Landskronafabriken.

– Vi satsar miljarder kronor på de här utbyggnaderna. Bara i år satsar vi en miljard kronor på utökad produktionskapacitet, säger Toni Petersson till tidningen.

Han ger även en hint om att Indien kan bli en ny marknad för bolaget, men tidigast om fem år.

– Det är ett måste att vara där som en globalt ledande aktör. Samtidigt är Indien en väldigt komplex marknad som kräver en lokal förankring när du väl satsar där, säger Toni Petersson till hd.se.

Publicerad 01 April 2019 11:59