På fredag kommer Claes Malmberg till Helsingborg med nya föreställningen ”Mr Universum”.

På fredag kommer Claes Malmberg till Helsingborg med nya föreställningen ”Mr Universum”. Foto: Press

Från kroppshumor till gratis körsång

Lokaltidningen ger dig aktuella nöjestips

Av
Per Eeg-Olofsson

LANDSKRONA

Två generationer kvinnliga komiker på Landskrona teater

På torsdag, den 4 april, skulle man kunna säga att två generationer kvinnliga komiker syns på Landskrona teaters scen när kringresande stå upp-föreställningen Oslipat kommer till stan. Anna-Lena Brundin var en pionjär inom svensk stå upp på 80-talet, efter att ha blivit rikskänd tillsammans med Lill-Marit Bugge i tv-programmet Daily Live, med bland annat karaktärerna Nancy och Carina. Från det yngre gardet kommer Josefin Johansson, radiopratare, programledare, På spåret-tävlande med mera. Och inte minst stå uppare. På förra årets standupgala fick hon utmärkelsen Bästa kvinnliga komiker. På scenen står även Christoffer Nyqvist, som sägs vara en kommande talang som hittills mest synts på scener i Stockholm. Biljetter kostar 150 kronor (110 för studerade) och köps via tickster.com.

När? Torsdag 4 april, klockan 20 till 22.

Var? Landskrona teater, teaterkaféet.

På torsdag kommer Anna-Lena Brundin och Josefin Johansson till Teaterkaféet med stå upp-showen Oslipat.

På torsdag kommer Anna-Lena Brundin och Josefin Johansson till Teaterkaféet med stå upp-showen Oslipat. Foto: Press

SVALÖV

Konstutställning på Röstånga turistbyrå

Under tiden den 5-26 april ställer Anker Pallisgaard och Ellen Friis ut mellan 15 och 20 tavlor var på turistbyrån i Röstånga. Ellen Friis som började måla i sen ålder, är autodidakt och kommer från Frederiksværk i Danmark. Hon har varit intresserad av konst sedan tidig ungdom och är barnbarn till den danska konstnären Andreas Friis, som målade på Christiansö tillsammans med den svenska konstnären Karl Isaksson. I sina motivval är Ellen Friis intresserad av samspelet mellan form och färg. Anker Pallisgaard kommer ursprungligen från Köpenhamn men har bott i Sverige de senaste 50 åren. Idag bor han i Kågeröd. Anker Pallisgaard har gått kurser med Katalin Szalay, akryl, och Emanuel Javelid, olja, som kursledare. Anker går för närvarande en kurs på Glasorama med Suzanne Andersson som kursledare. Anker är även intresserad av opera och teater och ingår i styrelsen för Svalövs Riksteaterförening. Ellen och Anker gick på samma skola i slutningen av 50-talet och träffades igen för cirka åtta år sedan.

När? Den 5-26 april, turistbyråns öppettider.

Var? Röstånga turistbyrå

En av Anker Pallisgaards tavlor som han och Ellen Friis nu ställer ut på Röstånga Turistinformation.

En av Anker Pallisgaards tavlor som han och Ellen Friis nu ställer ut på Röstånga Turistinformation. Foto: Privat

HELSINGBORG

Claes Malmberg blandar kvantfysik och kroppshumor

Claes Malmberg är tveklöst en av de svenska artister som kan aspirera på titeln ”Sveriges mest välsmorda munläder”. Hur många ord som sägs under den timmeslånga föreställningen på fredag ska vara osagt, klart är att de är många och att de handlar om allt mellan himmel och jord. Eller kanske snarare mellan jord och rymd, i nyskrivna föreställningen Mr Universum har nämligen Claes Malmberg blandar in sådant som kvantfysik och Big Bang i humorgrytan. I vanlig ordning blir det skratt på egen bekostnad, Mr Universum är en bodybuildartävling vars titel erövrats av Arnold Schwarzenegger som lär nämnas i Showen. Och det lär även det faktum att Claes Malmbergs egen kroppsbyggnad ligger tämligen långt ifrån de som syns i Mr Universum-tävlingen. Biljetter kostar 365 kronor och kan bokas på helsingborg.ebiljett.nu-

När? Fredag 5 april, klockan 19 till 20.

Var? Konserthuset, Stora salen. Roskildegatan 1.

Bella Voce – Lunds studentsångerskor bjuder på gratiskonsert i Sofia Albertina på lördag.

Bella Voce – Lunds studentsångerskor bjuder på gratiskonsert i Sofia Albertina på lördag. Foto: Press

LANDSKRONA

Gratiskonsert med färgstark Lundakör i Sofia Albertina

Körlivet i universitetsstaden Lund är inte bara ”Vintern rasat” med manskör framför universitetshuset under Valborg. I staden finns även, exempelvis, Bella Voce – Lunds studentsångerskor, som utmärkt sig genom att friskt blanda genrer och inte vara rädda för att ha med välkända populärkulturella låtar i sina konserter. Att kören dessutom håller en hög klass musikaliskt vittnar två gulddiplom från Interkulturs internationella körtävlingar om. På lördag finns chansen att se och höra Bella Voce, alldeles gratis, i Sofia Albertina kyrka.

När? Lördag 6 april, klockan 18 till 19.

Var? Sofia Albertina kyrka.

Publicerad 02 April 2019 08:00