Dags för andra säsongen för rallytalangen Elias Lörd från Kågeröd, tillsammans med pappa Magnus Lörd som kartläsare. I teamet finns också erfarna Håkan Ekholm och Per Henrik Ekholm.

Dags för andra säsongen för rallytalangen Elias Lörd från Kågeröd, tillsammans med pappa Magnus Lörd som kartläsare. I teamet finns också erfarna Håkan Ekholm och Per Henrik Ekholm. Foto: Lörd Motorsport

Kågeröds rallytalang siktar mot stjärnorna 2020

Gasar på mot JSM med ny bil

KÅGERÖD. Kågerödspågen Elias Lörd har bensinen och farten i blodet. Förra säsongen radade han upp segrar på löpande band, trots att han var helt ny bakom ratten i en rallybil. Denna helg startar tävlingarna i SSRC (Sydsvenska rallycupen) i Simrishamn och då med en för honom ny bil.

Av
Jonas Lundin

– Där hoppas jag på att komma i mål, lära mig bilen och få en känsla i den. Den är helt annorlunda mot Hondan som jag körde innan, säger Elias Lörd.

Denna säsong kör han nämligen en Ford Fiesta R2, som förra årets JSM-tvåa Eddie Lundqvist körde. Siktet är ställt lite längre fram, nämligen februari 2020.

– Detta året är målet att köra och lära sig bilen. Nästa år ska vi satsa på att köra JSM, säger han.

21-årige rallytalangen firade stora triumfer i sin premiärsäsong förra året. Fem segrar på sju tävlingar och en totalseger i Bilsport Rallycup. Nu drar snart hans andra säsong i hetluften igång. Till helgen, den 6 april, körs SSRC i Simrishamn.

Kartläsare är pappa Magnus Lörd, som har många års erfarenhet som kartläsare. I teamet finns också Håkan Ekholm, som tävlat som kartläsare sedan 1981 med bland annat ett SM-guld i bagaget och Per Henrik Ekholm, som tävlat under 80- och 90-talen med olika Saab-bilar.

– Nu är det vara upp till mig att visa vad jag kan, säger Elias Lörd.

Publicerad 02 April 2019 09:00