18 lägenheter i två huskroppar vill Westerlins Fastigheter AB bygga i Röstånga. Nu pejlar företaget intresset.

18 lägenheter i två huskroppar vill Westerlins Fastigheter AB bygga i Röstånga. Nu pejlar företaget intresset. Foto: Westerlins

Ny aktör vill bygga hyreslägenheter i Röstånga

Men än så länge är det hemligt var

RÖSTÅNGA. 18 hyreslägenheter i centrala Röstånga. Det vill Westerlins Fastigheter AB bygga. Men än så länge är det hemligt var. Nu pejlar företaget hur stort intresset är.

Av
Jonas Lundin

På sin hemsida skriver Westerlins Fastigheter AB att företaget har påbörjat planering och projektering för två stycken huskroppar med totalt 18 ”energieffektiva, attraktiva och moderna hyreslägenheter”. Det ska vara både ettor, tvåor och treor.

– Projektet är lite i planeringsstadiet fortfarande. Vi försöker undersöka om det finns tillräckligt stort intresse för att kunna bygga det, säger Tord Andersen, en av delägarna i Westerlins Fastigheter AB.

Var vill ni bygga i Röstånga?

– Det får vi inte berätta, mer än att det är centralt i byn. De som äger tomten vill inte att vi går ut med det förrän vi har signerat avtal om tomtköp.

Westerlins-gruppen, med huvudkontor i Malmö, har funnits sedan 1925, och sysslar bland annat med olika typer av automation. När Westerlins nu ger sig in i byggbranschen så startar företaget i Röstånga.

Så kan det se ut på innergården mellan de två huskropparna.

Så kan det se ut på innergården mellan de två huskropparna. Foto: Westerlins

–Vi försöker inrikta oss på att bygga hyreslägenheter i västra delen av Skåne. Vi är en ganska liten aktör och kan inte vara i Malmö eller Helsingborg som de stora aktörerna. Vi försöker hitta byar med tusen till tretusen invånare som vi tycker ligger bra till och där vi tror att det finns ett behov, säger Tord Andersen.

Publicerad 09 April 2019 09:40