Mattias Nilsson i Landskronaklubben BK Fram är en av 250 stipendiater som tilldelas ett idrottsledarstipendium av Sparbanksstiftelserna för goda ledarinsatser inom barn- och ungdomsidrotten i Skåne.

Mattias Nilsson i Landskronaklubben BK Fram är en av 250 stipendiater som tilldelas ett idrottsledarstipendium av Sparbanksstiftelserna för goda ledarinsatser inom barn- och ungdomsidrotten i Skåne. Foto: Privat

”Jag blev lite överraskad”

Ungdomsledare i BK Fram prisas på gala

LANDSKRONA. Efter regn kommer solsken brukar man ju säga. För några veckor sedan fick BK Fram inbrott i sin klubbstuga. Nu kommer desto roligare nyheter, nämligen att en av klubbens ungdomsledare får ett fint stipendium.

Av
Jonas Lundin

Under tiden 15 januari - 25 februari 2019 har samtliga idrottsföreningar i Skåne kunnat nominera kandidater, en kvinna och en man, till Skånes Idrottsledarstipendier, som delas ut av Sparbanksstiftelserna. Tvåhundrafemtio engagerade idrottsledare har nu valts ut. En av dem är en av BK Frams ungdomsledare, Mattias Nilsson.

– Det var inget jag visste om. Jag blev lite överraskad att de hade nominerat mig till det. Att man sedan går och får det, det är ju extra roligt, säger Mattias Nilsson när Lokaltidningen ringer honom.

Roligast ändå är att klubbens ungdomsverksamhet blomstrat upp igen de senaste åren, tycker han.

– För tre år sedan hade vi inga ungdomar alls. Idag är vi mellan 80 och 100 stycken. Det har man varit med och dragit igång. Det är roligt, säger Mattias Nilsson.

Vad tycker du utmärker en bra ungdomsledare?

– Framför allt måste man vara engagerad och tycka att det är roligt och brinna för det. Om man är det, så får man mycket gratis. I de åldrarna vi håller, är man inte tränare i den bemärkelsen, utan mer ledare. Ju äldre de blir, desto mer blir det att man blir tränare, säger Mattias Nilsson, som tränar sju- och åttaåringar.

Även en annan klubb i närområdet har goda nyheter att förmedla. På sin Facebooksida skriver Kågeröds BTK att deras ungdomsledare Emanuel Kvist också är en av de 250 får ett idrottsledarstipendium.

Stipendiaten får 5 000 kr för sina goda ledarinsatser och dennes förening får 5 000 kr för fortsatt satsning på barn- och ungdomsverksamhet. Stipendierna delas ut den 14 maj på Idrottsledargalan på Sparbanken Skåne Arena i Lund.

Publicerad 17 April 2019 09:00