Fredrik Jönsson (C) ber nu om ursäkt för sina uttalanden om lokala journalister från Lokaltidningen och Skånska Dagbladet som

Fredrik Jönsson (C) ber nu om ursäkt för sina uttalanden om lokala journalister från Lokaltidningen och Skånska Dagbladet som "troll". Foto: Jonas Lundin/Arkiv

Fredrik Jönsson: ”Jag var inte professionell”

Ber om ursäkt för sin attack mot medierna

SVALÖV. På tisdagens presskonferens kallade kommunstyrelsens ordförande, Fredrik Jönsson (C), journalisterna från Lokaltidningen och Skånska Dagbladet för troll som har spridit ”fake news”. Nu ångrar han sina uttalanden.

Av
Jonas Lundin

– Det blev känslomässigt, det här med min sambo. Jag var inte professionell överhuvudtaget. Det ber jag om ursäkt för, att ni behövde se den sidan av mig. Så blev det tyvärr, säger han dagen efter presskonferensen, och fortsätter:

– Det var inte min mening att uttrycka mig på det sättet. Jag kände att jag ändå på något sätt ville markera och det enda sätt jag kan göra det är just det här presskonferens kontra pressmeddelande, men det var inte som att det skulle uppfattas som att all pressinformation eller liknande skulle upphöra eller förändras. Det blev fel och det tar jag på mig, säger Fredrik Jönsson.

Kommer du att ha presskonferenser efter kommunstyrelsemötena hädanefter?

– Vi får ju se om jag är kvar. Det ska ju bli ett nytt styre i Svalövs kommun. Vi får se vad som händer i det. Det återstår att se hur det gestaltar sig. Jag har inte tagit ställning till det nu men det lutar åt att vi fortsätter precis som tidigare, det vill säga med presskonferens, säger han.

När det gäller sakfrågan står Fredrik Jönsson fast vid att tillsättningen av hans sambo som projektledare på BT Kemi Efterbehandling gått korrekt till, men han tycker inte det belysts tillräckligt i media, menar han.

Publicerad 17 April 2019 15:00