Midroc vill bygga på Lägerplatsen.

Midroc vill bygga på Lägerplatsen. Foto: Arkiv

Ny exploatör vill bygga på Lägerplatsen

Midroc tar över där HSB gick bet

LANDSKRONA. HSB har en längre tid haft option på att bygga på Lägerplatsen, vid Strandvägen och Exan. Nu vill byggentreprenören Midroc ta över markanvisningssavtalet, med avsikt att bygga ett 30-tal bostadsrätter.

Av
Jonas Lundin

HSB har tidigare försökt sälja ett 40-tal lägenheter på Lägerplatsen, men har gett upp. Företaget vill prioritera det kommande projektet Handelsmannen i Glumslöv och att göra klart utbyggnadsområdet Parkstaden i Häljarp, enligt ett pressmeddelande.

Nu finns det en ny aktör på banan när det gäller Lägerplatsen. Enligt ett förslag till markanvisningsavtal, vill Midroc bygga tre fristående trevåningshus med takvåning med cirka 12 bostadsrättslägenheter i varje hus.

– Det är ett fantastiskt läge i Landskrona, till och med bättre än tomterna i Norra Borstahusen, skulle jag vilja påstå. Med tanke på de försäljningsframgångar vi haft i Borstahusen på våra bostadsrätter, som är slutsålda sedan ett bra tag tillbaka så tyckte vi det passade bra att göra något liknande på denna plats, lite fler antal enheter, säger Johan Svedström, affärschef Midroc.

Vad talar för att ni lyckas när HSB inte lyckades?

– Jag tror att vi ligger rätt i tiden, att om vi hittar fram med rätt produkter i kombination med rätt kommunikation och marknadsföring, så tror jag definitivt målgruppen finns i Landskrona, säger Johan Svedström.

Vilken är målgruppen?

– Det är i princip de som lämnar villan och söker ett lite bekvämare boende. Jag skulle misstänka att det är hyggligt likt samma målgrupp som köpt bostadsrätter i Brf Solstrålen som vi har i Borstahusen.

Om du fick drömma, när skulle ni vara klara med bygget på Lägerplatsen?

– Man skulle kanske kunna ha en säljstart i slutet på året, början på nästa år. Kanske en produktionsstart runt våren 2020 och sedan ett och ett halvt års byggtid på det.

HSB och Midroc har sedan tidigare ett samarbete med bland annat höghuset Västerpark. Midroc bygger även i Strandbyn i Norra Borstahusen, 13 strandhus och 17 bostadsrätter med tänkt inflyttning nästa sommar. I en tredje etapp planeras även 19 gatuhus i bostadsrättsform.

Markreservationen för Midroc på Lägerplatsen 1 ska gälla till och med den 31 oktober 2019 och det ger bolaget en option för att köpa Lägerplatsen 1 för ett pris motsvarande 3900 kronor/kvm. Markreservationen får förlängas, dock längst till den 31 mars 2020. Ärendet behandlas på kommunstyrelsens arbetsutskott den 29 april, därefter ska det upp på kommunstyrelsen den 9 maj och på kommunfullmäktige den 27 maj.

Publicerad 27 April 2019 09:30