Arrangörerna Gabriele Adomaityte och Caen De Silva hoppas att politikerpanelen ska bli välbesökt.

Arrangörerna Gabriele Adomaityte och Caen De Silva hoppas att politikerpanelen ska bli välbesökt. Foto: Svalövs kommun

Svalövsungdomar fixar politikerdebatt

Ska stärka relationerna mellan ungdomar och politiker

SVALÖV. Fredagen den 3 maj kommer det att hållas en stor politikerpanel på Fridhems folkhögskola, för ungdomar inför det stundande EU-valet.

Bakom politikerpanelen står ungdomar i kommunen, men också den kommunala verksamheten UngKraft. Politikerpanelen är en del av den Europeiska Ungdomsveckan, ett årligt EU-initiativ som sponsras av Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor (MUCF).

– För många ungdomar är politik ett främmande, näst intill läskigt område och många saknar tillit till våra politiker. Jag vill ändra på detta genom att erbjuda möjligheten för politiker och ungdomar att lära känna varandra. Jag tror stenhårt på att arrangemanget kommer att stärka relationerna mellan ungdomar och politiker. Dessutom stärks demokratin genom att våra politiker får mera insyn i ungdomars önskemål och frågor, säger arrangören Caen De Silva, 17 år, i ett pressmeddelande.

Politikerpanelen ger en möjlighet för ungdomar i Svalövs kommun att lära känna de lokala politikerna och ställa frågor om saker som rör dem. Alla partier representerade i kommunfullmäktige medverkar.

– Detta hoppas jag kommer väcka mycket uppmärksamhet hos ungdomarna i Svalövsbygden. Både för att de kan få svar på frågor och för att de får mer information om verksamheterna som riktar sig till ungdomar. Troligtvis kommer det underlätta integration och trygghet, säger medarrangör Gabriele Adomaityte, 17 år.

Kvällen inleds klockan 17 med en mässdel, där besökarna får möjlighet att lära känna lokala verksamheter som arbetar med ungdomar och ungdomsfrågor i kommunen. Dessutom bjuds det på mat och dryck. Cirka klockan 18 drar politikerpanelen igång.

Gratis inträde och mat och dryck, begränsat antal platser, därför måste man föranmäla sig på hemsidan www.politikerpanelen.se för att garantera plats. Där går det också att skicka in frågor i förväg. Annars är det först till kvarn som gäller.

Publicerad 27 April 2019 10:00