Las Migas består av: Roser Loscos de Lleida (fiol), Marta Robles de Sevilla (gitarr), Alícia Grillo de Córdoba (gitarr) och Bego Salazar de Salamanca (sång).

Las Migas består av: Roser Loscos de Lleida (fiol), Marta Robles de Sevilla (gitarr), Alícia Grillo de Córdoba (gitarr) och Bego Salazar de Salamanca (sång). Foto: Analia Lopez/Press

Halvmånen ska svänga till eldiga flamencotoner

Barcelonaband bokade för sommaren

Av
Per Eeg-Olofsson

LANDSKRONA. Efter populära evenemang som SM-veckan och fotbolls-VM på storskärm vid Halvmånen i somras, vill Landskrona stad upprepa framgången. Som Lokaltidningen tidigare skrivit om så finns under namnet ”Sommar i Lagunen” ett program under juni och juli som ska göra den citynära stranden till ”en levande mötesplats”. Bland annat innebär det scenunderhållning, och nu är en akt klar. Det är flamencobandet ”Las Migas” från Barcelona som kommer till stora scenen på Halvmånen den 8 juli. Las Migas har turnerat världen över och nominerades till en Latin Grammy Award 2017. I år släpper de albumet ”Cuatro’” (fyra). Ett passande namn då gruppen består av fyra kvinnliga musiker och det är bandets fjärde album. I samband med albumsläppet gör de en omfattande internationell turné. Konserten i Landskrona är ett samarbete med Sommarscen Malmö, som årligen presenterar en lång rad internationella artister.

Publicerad 30 April 2019 09:30