Det var många som vill prova den nya rollerparken, omedelbart efter att av Teknik- och fritidsnämndens ordförande Bo Lundgren (L) klippt bandet.

Det var många som vill prova den nya rollerparken, omedelbart efter att av Teknik- och fritidsnämndens ordförande Bo Lundgren (L) klippt bandet. Foto: Per Eeg-Olofsson

Alla med hjul välkomna till ny betongpark

”Rollerpark”, utegym och nya lekredskap invigdes i Härslöv

LANDSKRONA.

Under fredagen invigdes Härslövs nya aktivitetsområde med ”rollerpark”. Där är både kickbikes, inlines och skateboards välkomna. Och för den delen soffpotatisar och hurtbullar som vill köra lite gratis uteträning.

Av
Per Eeg-Olofsson

Det var inte precis idealiskt majväder under fredagseftermiddagen, då intensiva skurar avlöste varandra. Men det hindrade inte att ett 30-tal barn och unga i Härslöv hade samlats vid invigningen av byns nya aktivitetsområde bredvid skolan. Där finns nu en ”rollerpark”, en betongpark som är anpassad för även andra hjulförsedda sportredskap än skateboards.

– Det är lite mjukare former, mindre kanter och hinder. Den är gjord för en bredare publik förklarar kommunens destinationsutvecklare Thorsten Karlén som precis hållit ett invigningstal, innan Teknik- och fritidsnämndens ordförande Bo Lundgren (L) tar över och klipper bandet.

Ett tal som de församlade barnen och ungdomarna artigt, men otåligt, väntat på innan invigningsbandet faller och de får kasta sig ut på den regnvåta betongen, de flesta med kickbikes under fötterna.

Men det är inte bara banans utformning som är annorlunda, förklarar Thorsten Karlén. I rollerparken kommer både kickbikes, inlines och skateboards vara tillåtna, till skillnad från till exempel skejtparken Lagunen i Landskrona, där man bara får åka skateboard.

På området finns det även ett utegym och en ny klätterställning.

På området finns det även ett utegym och en ny klätterställning. Foto: Per Eeg-Olofsson

Förutom betongparken finns det nu en ny klätterställning på platsen och ett nytt utegym. Dessutom har lekplatsen vid Härslövs skola strax bredvid uppdaterats med nya lekredskap. Till glädje för Härslövsborna, så klart, men även för andra hoppas Thorsten Karlén.

– Vi vet att bra lekplatser och betongbanor drar till sig barn och föräldrar från andra orter. Själv har jag varit med mina barn i Furulund till exempel, säger han.

Både kickbikes, inlines och brädor är tillåtna i betongparken. Efter invigningen var det kickbikes som dominerade.

Både kickbikes, inlines och brädor är tillåtna i betongparken. Efter invigningen var det kickbikes som dominerade. Foto: Per Eeg-Olofsson

En som gärna provar betongparken redan på invigningsdagen är Nellie Björk, sju år, som är på plats med pappa Benny Andersson.

– Bra, för det är många kullar, säger hon om den nya banan och berättar att hon åkt kickbike i två år ungefär – mest hemma på gatan.

Den nya klätterställningen är avstängd ännu några dagar för att markbeläggningen ska stelna.

Den nya klätterställningen är avstängd ännu några dagar för att markbeläggningen ska stelna. Foto: Per Eeg-Olofsson

Publicerad 11 May 2019 09:00