Christian Dahl tar över som Landskronas kulturchef.

Christian Dahl tar över som Landskronas kulturchef. Foto: Marks kommun

Landskronas nya kulturchef hämtas från Marks kommun

Blir chef över nygammal förvaltning

Av
Per Eeg-Olofsson

LANDSKRONA. 2014 gick dåvarande kultur och fritidschefen Göran Nyström i pension. Han fortsatte dock som verksamhetschef för ett av sina skötebarn, Landskrona foto, fram till senaste årsskiftet. Sedan dess har Landskrona inte haft någon ordinarie kulturchef, i nuläget är Ulrika Odénius tillförordnad chef för kulturförvaltningen, som bildats efter att det området brutits loss från fritidsförvaltningen, som nu heter teknik- och fritidsförvaltningen.

Nu är det dock klart vem som tar tjänsten som ordinarie kulturchef, det meddelar Landskrona stad i ett pressmeddelande. Christian Dahl heter han, och jobbar kultur- och fritidschef i Marks kommun i Västra götaland. På CV:t står även en tjänst som arrangemangschef i Malmö stad, med bland annat Malmöfestivalen och kulturutbudet i Folkets park på sitt bord. Han har även varit chef för kultur- och fritidsförvaltningen i Ängelholm.

– Jag kunde inte tacka nej till det här spännande uppdraget i Landskrona. Jag lockas framför allt av stadens stora potential och breda kulturutbud. Med sitt perfekta läge vid Öresund och nära Danmark finns alla möjligheter att locka ännu fler kulturintresserade besökare, säger Kristianstadbördige Christian Dahl i pressmeddelandet.

Publicerad 14 May 2019 13:21