Att, exempelvis, njuta ett långt restaurangbesök kvällstid på Ven har varit svårt, då sista färjan från ön går vid 21-tiden. I sommar blir det dock försök med en senare kvällsavgång under ett antal fredagar och lördagar.

Att, exempelvis, njuta ett långt restaurangbesök kvällstid på Ven har varit svårt, då sista färjan från ön går vid 21-tiden. I sommar blir det dock försök med en senare kvällsavgång under ett antal fredagar och lördagar. Foto: Arkiv

Extra kvällsturer på Ventrafiken ska gynna turismen

Införs på försök under fem helger

LANDSKRONA.

Sommarturister som njuter av natur, kultur och god mat på Ven kan inte göra det hur sent som helst. I varje fall inte om man inte vill övernatta på ön. Sista färjeavgången mot Landskrona och Skeppsbron är vid 21-tiden, vilket inte direkt tillåter nattsudd på någon av öns matställen exempelvis.

Av
Per Eeg-Olofsson

Avsaknaden av en sen kvällsavgång gör det även svårare för öns turismföretagare att rekrytera säsongspersonal som inte bor på ön.

Men i sommar ska det bli ändring på det. På försök införs en extra kvällsavgång under några sommarveckor, det meddelar Landskrona stad och Ventrafiken. Det är under fredagar och lördagar under juli månad som den extra avgången införs, samt under första helgen i augusti. Den extra avgången från Bäckviken på Ven till Skeppsbron i Landskrona avgår runt klockan 23. Extraturen på andra hållet, från Skeppsbron till Bäckviken, avgår cirka 22.30.

– En senare avgång är verkligen efterlängtad. Vi hoppas och tror att kvällsturen kommer att bidra till att fler besöker ön och att det blir lättare att rekrytera personal, säger Henrik Ljungqvist, som driver restaurang Ellas i Kyrkbacken i ett pressmeddelande.

Dessa datum blir det extra kvällsavgångar

5, 6, 12, 13, 19, 20, 26 och 27 juli samt 2 och 3 augusti.

Publicerad 16 May 2019 16:20