Samarbete på tjejsidan mellan Falcons och Häljarp. Tränarna Peter Mannfolk och Franko Gobic tillsammans med spelarna Novalee Henriksson och Evelina Sjödahl.

Samarbete på tjejsidan mellan Falcons och Häljarp. Tränarna Peter Mannfolk och Franko Gobic tillsammans med spelarna Novalee Henriksson och Evelina Sjödahl. Foto: Falcons

Samarbete ska få tjejer att spela så länge som möjligt

Landskrona Falcons och Häljarps SK skapar gemensamt lag

LANDSKRONA. Innebandyklubbarna Landskrona Falcons och Häljarps SK ska anmäla ett gemensamt lag till Juniorallsvenskan för tjejer. I slutändan handlar samarbetet om att locka kvar tjejerna i sporten.

Av
Jonas Lundin

– Anledningen är ganska enkel. Vi, precis som många andra idrotter, har sett ett problem att behålla tjejerna uppåt i åldrarna. Då har vi tittat på det här samarbetet. Alternativet för de här tjejerna brukar ofta vara att gå upp och spela seniorinnebandy. Det gör de alldeles för tidigt. Vi vill gärna att de får möjlighet att fortsätta spela ungdomsinnebandy lite högre upp i åldern istället, så länge de kan åldersmässigt, säger Tony Christensen, kansliansvarig på Landskrona Falcons.

Spelarna har hittills haft en gemensam träning. Själva försäsongen drar sedan igång i juni och seriespelet i oktober.

– Tanken under säsongen är att de ska träna två gånger i veckan i den här gruppen tillsammans, en gång i Häljarp och en gång här i Landskrona. Sedan har de flesta tjejer andra grupper som de deltar i också, säger Tony Christensen.

Publicerad 16 May 2019 09:30