Linus Hagbard, 8 år, vill cykla för att samla in pengar till Barncancerfonden.

Linus Hagbard, 8 år, vill cykla för att samla in pengar till Barncancerfonden. Foto: Sandra Hagbard

Linus initiativ: ”Jag vill hjälpa barn att bli friska igen”

TECKOMATORP.

Förra helgen fick Linus Hagbard, 8 år, en idé. – Vi hade sprungit Rynkebyloppet i skolan och jag tänkte att jag också kan samla in pengar till sjuka barn, säger han.

– Vi satt i bilen när han plötsligt sa att han gärna ville stötta sjuka barn genom att cykla till Paris, berättar mamma Sandra Hagbard.

Det var när en cyklist från Team Rynkeby (ett projekt som samlar in pengar till barn med cancer genom att cykla till Paris red anm) besökte Linus klass på Parkskolan som Linus först började fundera på att själv göra någonting.

– Han sa att han skulle cykla till Paris för att samla in pengar till sjuka barn med cancer. Då tänkte jag bara att jag också kan samla in pengar och först ville jag cykla till Paris men sen kom jag på att det är lite långt dit, säger Linus.

Efter en stunds funderande bestämde han sig istället för sträckan på cirka sex kilometer från Teckomatorp in till Svalöv.

– Jag gillar att cykla och nu är det bra om det kan hjälpa barn att må bättre och bli friska igen!

Två dagar senare lade mamma Sandra upp en bild och information om Linus projekt på Instagram.

– Det var egentligen bara för att den närmaste familjen skulle se det, men i tisdags började inlägget att delas och sedan har det hänt jättemycket. Linus har redan fått in 6 400 kronor på dessa dagar och många har hört av sig med glada tillrop, säger Sandra.

Jag gillar att cykla och nu är det bra om det kan hjälpa barn att må bättre och bli friska igen

Det exakta datumet för Linus cykling till förmån för Barncancerfonden är ännu inte spikat, men tanken är att det ska ske i början av juni.

– Han ska få sällskap av två cyklister från Team Rynkeby som ska stötta på vägen, säger Sandra som är mycket stolt över sonens initiativ.

– Linus vill bidra till att sjuka barn ska kunna må bättre. Det är en fin tanke av en 8-årig kille, man blir stolt och varm i hjärtat. Sedan känns det helt fantastiskt att människor man inte ens känner nu hejar på och stöttar!

Läs mer om Linus initiativ under #linustillsvalöv på Facebook.

Publicerad 17 May 2019 09:55