Venresenärer i nödigt läge får nu hitta en annan lösning än toaletterna vid väntsalen.

Venresenärer i nödigt läge får nu hitta en annan lösning än toaletterna vid väntsalen. Foto: Arkiv

Ventrafiken stänger sin väntsal på grund av knarkförsäljning

Tvingas till åtgärd efter nylig incident

Av
Per Eeg-Olofsson

LANDSKRONA/VEN. Ventrafikens väntsal på Skeppsbron stängs nu på grund av ordningsproblem, något som nyhetssiten Landskrona Direkt var först med att rapportera. På platsen har det funnits återkommande problem med övernattning och drogförsäljning, och det var en incident fredagen den 10 maj som nu fått det kommunala rederiet att ta beslutet.

Då slog en man sönder en biljettautomat med en brandsläckare som tillhygge, och det ska även ha uttalats hot mot passagerare.

Nu är väntsalen tills vidare låst under de tider då biljettkontoret är stängt, vilket innebär att även väntsalens toaletter är oåtkomliga då. Nödiga Venresenärer hänvisas till andra platser.

”Våra resenärer hänvisas till toaletterna ombord. Om kontoret är stängt kan biljetter köpas och kort laddas på www.ventrafiken.se. Vi beklagar de olägenheter detta kan tänkas innebära för våra resenärer” skriver Ventrafiken på sin sida på Facebook.

I helgen är Ventrafiken även drabbad av ett driftstopp av en annan art. Ett elfel och gör att M/S Uraniborg ligger vid kaj i väntan på leverans av reservdelar, som kommer tidigast på måndag.

Trafiken upprätthålls under helgen av mindre fartyget M/S Stjerneborg och med inhyrda båtar från Landskronabaserade Hartfordrederiet, som bland annat arrangerar turfiskeutfärder från Nyhamn.

Publicerad 25 May 2019 07:30