Sara Mustonen, som tävlar för Örestadscyklisterna, har blivit uttagen att tävla för Sverige i Europeiska spelen i Minsk i sommar.

Sara Mustonen, som tävlar för Örestadscyklisterna, har blivit uttagen att tävla för Sverige i Europeiska spelen i Minsk i sommar. Foto: Privat

Landskronacyklist uttagen till Europeiska spelen

Sara Mustonen tävlar i Minsk i sommar

LANDSKRONA. För någon vecka sedan skrev vi om att Landskronaklubben Örestadscyklisterna IF knutit till sig fyra elitcyklister. Nu står det klart att en av dem, Sara Mustonen, har blivit uttagen att tävla i Europeiska spelen i Minsk.

Av
Jonas Lundin

Det står klart efter Sveriges Olympiska Kommittés senaste uttagning av 17 tävlande. Den svenska truppen består just nu av 40 namn, men kommer att kompletteras ytterligare med exempelvis kanotister under måndagen den 3 juni.

– Truppen kommer att växa upp emot 50 namn. Europeiska Spelen är ett väldigt viktigt genrep för oss inför OS i Tokyo nästa år, säger SOK:s verksamhetschef Peter Reinebo på SOK:s hemsida.

Sedan tidigare är också OS-silvermedaljören Marcus Svensson, som tävlar för Landskrona Saxtorp Jaktskytteklubb, uttagen.

Europeiska Spelen i Vitryssland invigs den 21 juni, och pågår till och med den 30 juni.

Publicerad 28 May 2019 16:10