Lastbilens resa genom Skåne och Göteborg följdes av polisens helikopter.

Lastbilens resa genom Skåne och Göteborg följdes av polisens helikopter. Foto: Polisen

Knarkkurirens resa följdes med helikopter

Överlät narkotikan till köpare i Landskrona och Häljarp

LANDSKRONA/HÄLJARP.

En lastbilschaufför döms till sju års fängelse för att ha smugglat enorma mängder narkotika via Trelleborg till adresser i Landskrona. Tullverket hade span på mannen och kunde följa hans resa i Sverige.

Svensk polis och tull hade fått underrättelserapporter om att mannen skulle föras in en större mängd narkotika tillsammans med legal last.

Den 10 oktober 2018 förde han in 341 379 gram cannabisharts, 79 104 gram MDMA och nästan två kilo kokain. Han har överlåtit narkotikan till sju personer i Landskrona, Häljarp och Göteborg.

I lastbilen fanns 34 kilo cannabisharts, nästan 8 kilo MDMA och nästan två kilo kokain.

I lastbilen fanns 34 kilo cannabisharts, nästan 8 kilo MDMA och nästan två kilo kokain.

En större styrka av civil spaningspersonal från tullkriminalen och polisen följde därför kurirens resa i Sverige. Delar av resan följdes mannen ovetande med helikopter.

Mottagarna i Sverige greps. Polisen lät sin motsvarighet i Nederländerna gripa mannen där för att samla in mer uppgifter om narkotikanätverket. Han utlämnades senare till Sverige.

Beslag av amfetamin.

Beslag av amfetamin. Foto: Polisen.

Mannen fälls på sex åtalspunkter om synnerligen grov narkotikabrott och en punkt om synnerligen grov narkotikasmuggling. Han döms till sju års fängelse och utvisning.

Publicerad 05 June 2019 13:37