Simone Magaard, Karolina Dgerman och Emmelie Stenberg jobbar på LAB.

Simone Magaard, Karolina Dgerman och Emmelie Stenberg jobbar på LAB. Foto: Familjen Helsingborg

Karolina prisas för sitt arbete med ungdomar i Karlslund

Får utmärkelsen Familjen Helsingborgs mångfaldsinitiativ 2018/2019

LANDSKRONA. Karolina Degerman jobbar på aktivitetshuset LAB, som riktar sig till barn i Karlslund. Nu får hon och hennes kollegor pris av kommunsamarbetet Familjen Helsingborg för sitt arbete.

Av
Jonas Lundin

Det handlar om utmärkelsen ”Årets Initiativ inom öppenhet och inkludering”, som Familjen Helsingborg delar ut vart tredje år för att sprida goda exempel och uppmuntra till initiativ för ökad mångfald. Utmärkelsen delas ut vart tredje år och består av 15 000 kronor och ett diplom. Pengarna får användas till utbildning/kompetensutveckling eller fortsatt utveckling av mångfaldsarbetet.

– Vi har många aktiviteter, men det är inte det som är grejen, det är samtalen med barnen under själva aktiviteterna som ger mening, säger Karolina Degerman i pressmeddelandet.

LAB (Lära, Arbeta, Bo) är ett aktivitetshus för barn i årskurs 3 till 6 i källaren på Koppargården 17 i Karlslund, ett område som pekats ut som särskilt utsatt (se artikel här intill). LAB syftar i första hand till att ge flickor större möjlighet till jämställdhet, inkludering och deltagande. Under 2019 har LAB öppnat upp också för pojkar i årskurs 3 och 4.

”LAB är ett projekt som exemplifierar stadens arbete för ökad öppenhet och inkludering – både internt och externt”, står det bland annat i motiveringen.

Publicerad 07 June 2019 13:45