Malmöhårdrockarna i Crazy Lixx kommer till Landskronakarnevalen.

Malmöhårdrockarna i Crazy Lixx kommer till Landskronakarnevalen. Foto: Press

Humor, soul och hair metal till Landskronakarnevalen

Här är de nya släppen

LANDSKRONA. Bland de nya bokningarna till Landskronakarnevalen hittar vi ståupparna Kristoffer Appelquist och Johanna Nordström, mångsidiga sångerskan Sharon Dyall och hårdrockarna Crazy Lixx.

Av
Jonas Lundin

Nog är det många som känner till komikerna Kristoffer Appelquist och Johanna Nordström. Malmöiten Kristoffer Appelquist är ständigt aktuell på tv, bland annat i Parlamentet, Alla för en, Mitt liv är ett skämt, Starke Man, Raw, Hårdvinklat och På spåret. Nu är han även aktuell med den egna föreställningen Frågornas herre. Som ståuppare har han en otrolig timing och skärpa som ger skrattsalvor som aldrig verkar ta slut.

Johanna Nordström står för ett av Sveriges största humorkonton på Instagram, där hon gör succé med sina sketcher. Hon har också gjort radio- och politikpodden 800k för unga och jobbat som manusförfattare. Standup började hon med 2015, och på bara några år har hon fått stor uppmärksamhet.

Lockar fram skratt gör förhoppningsvis ståupparen Kristoffer Appelquist

Lockar fram skratt gör förhoppningsvis ståupparen Kristoffer Appelquist Foto: Therese Winberg

Sharon Dyall fick allmänheten först stifta bekantskap med som skådespelerska i tv-serien Varuhuset i slutet av 80-talet. Men det är som sångerska hon har gjort fortsatt karriär. Hon rör sig sömlöst mellan pop, jazz och musikal och har de senaste åren bland annat öppnat den stora internationella jazzfestivalen JazzBaltica i Tyskland, sjungit med Sveriges Radios Symfoniorkester i Berwaldhallens Ella Fitzgeraldhyllning och sjungit i A Chorus Line på Riksteatern och kriminalkomedin Åtta kvinnor på Kulturhuset Stadsteatern. Hon har också tilldelats Guldmasken för sin roll som Anita i A West Side Story på Chinateatern, lånat ut sin röst till flera Disneyproduktioner och varit med i populära tv-programmen Så ska det låta och Doobidoo. Sharon kommer att uppträda i en jazz-trio, missa inte deras spelning på Landskronakarnevalen i sommar.

Sharon Dyall kommer att uppträda i en jazz-trio på Landskronakarnevalen.

Sharon Dyall kommer att uppträda i en jazz-trio på Landskronakarnevalen. Foto: Peter Knutsson

Svenska hårdrockarna/hair metal-bandet Crazy Lixx bildades i Malmö i början av 00-talet och är trots flera förändringar i banduppsättningen ett av de sista kvarvarande banden från det som kallades "the new wave of Swedish sleaze". De har släppt fem fullängdsalbum och en liveskiva med sin 80-talsdoftande hårdrock. Influenserna hittar vi hos band som Kiss, Def Leppard, Mötley Crüe, Whitesnake och Bon Jovi. Till Landskronakarnevalen kommer Crazy Lixx med uppsättningen Danny Rexon (sång), Joél Cirera (trummor), Jens Andersson (bas), Chrisse Olsson (gitarr) och Jens Lundgren (gitarr).

16-åriga stjärnskottet Suzi Pancenkov från Helsingborg bidrar med sin latinoinfluerade hiphop/pop

16-åriga stjärnskottet Suzi Pancenkov från Helsingborg bidrar med sin latinoinfluerade hiphop/pop Foto: Eva Edsjö

Turnérävarna Prebens Pågar från Landskrona/Helsingborg spelar på Rådhustorget även i år, och 16-åriga stjärnskottet Suzi Pancenkov från Helsingborg bidrar med sin latinoinfluerade hiphop/pop.

– Vi känner oss supernöjda med vårt program i år, säger projektledare Lena Bergkvist i ett pressmeddelande. Det går helt i linje med Landskrona stads fokus på att skapa ett varierat utbud för alla smaker. Det känns extra roligt att kunna boka in en efterlängtad hårdrocksakt. Det blir nog en del headbanging även för mig när Crazy Lixx släpper loss.

Publicerad 14 June 2019 11:50