Kenneth Jönsson tackade nej till att bli tillförordnad ekonomichef i Svalöv, detta eftersom han ”inte sympatiserar med SD”.

Kenneth Jönsson tackade nej till att bli tillförordnad ekonomichef i Svalöv, detta eftersom han ”inte sympatiserar med SD”. Foto: Socialdemokraterna i Eslöv/Arkiv

Tilltänkt chef tackar nej på grund av SD-styre

"Sympatiserar inte med SD"

SVALÖV. Mångårige ekonomichef Jan Bengtsson slutar nu vid månadsskiftet. Fram till att rekryteringsprocessen att hitta en efterträdare är klar, så har Svalövs kommun tänkt sig en tillförordnad ekonomichef. Men den som var tilltänkt har tackat nej, på grund av det nya SD-ledda styret.

Av
Jonas Lundin

Det framkommer av ett mejl från personalavdelningen till politikerna i personalutskottet den 12 juni: ”Kenneth Jönsson har valt att tacka nej till uppdraget som tf ekonomichef pga det nya politiska styret.”

Till Skånska Dagbladet säger Kenneth Jönsson:

– Med tanke på att jag inte sympatiserar med SD blir det väldigt svårt att göra ett bra jobb.

Kenneth Jönsson är uppvuxen i Svalöv men bor numera i Eslöv, där han är aktiv inom Socialdemokraterna. Han har tidigare bland annat jobbat många år som ekonomidirektör i Vellinge.

Förvaltningen söker nu efter nya kandidater till tjänsten som tillförordnad ekonomichef.

Det är på fullmäktigemötet på måndag den 17 juni som det nya styret ska väljas, det vill säga det valtekniska samarbetet mellan SD, M, KD och L. Då väntas också Teddy Nilsson (SD) väljas till kommunstyrelsens ordförande. Han tycker det är bra att Kenneth Jönsson dragit sig ur på förhand.

– Han berättar ju själv att det skulle kunna bli någon form av problematik och då tycker jag det är tacksamt att han meddelar sitt avträde innan han tillträder, säger Teddy Nilsson till Lokaltidningen.

– Om man jobbar i, eller söker sig till, kommunal förvaltning, så måste man kunna jobba inom de demokratiska grunderna. Jag tycker att det är ett bra och klokt beslut av honom att han inte väljer Svalövs kommun. För har man problem med att jobba med demokratin ska man inte heller befinna sig i den.

Publicerad 14 June 2019 13:20