För den som är intresserad av mindfulness, yoga och natur finns det chans den 27-28 juni och den 17-18 augusti på Söderåsen.

För den som är intresserad av mindfulness, yoga och natur finns det chans den 27-28 juni och den 17-18 augusti på Söderåsen.

Här får både kropp och sinne vila och återhämtning

Vandring med mindfulness på Söderåsen

SÖDERÅSEN. Under den 27-28 juni respektive den 17-18 augusti finns det möjlighet att gå på ”mindful vandring” på Söderåsen.

Av
Jonas Lundin

Bakom det står Catherine Höij, som driver företaget Temina, som står för terapi, mindfulness och natur.

Vad är det för skillnad på mindful vandring och en vanlig skogspromenad?

– Vi gör flera stopp för både meditation, sittande, liggande och i rörelse, alltså hathayoga. Om det finns tall- eller granskog så gör vi specifika andningsövningar där för att ta in oljorna som finns där. De flesta känner skillnad när de kommer in i en gran- eller tallskog, där är så mycket dofter på ett helt annat sätt. De oljorna kan vi andas in och det har en väldigt fin stressreducerande effekt.

Vad får man här som man inte får i vanlig yoga?

– Bonusen här är att vi får vara ute i naturen, det är mycket mer syre. Man brukar prata om de olika mönstren i naturen. Om man tittar på ett löv så är där väldigt fina mönster och i träden kan man se olika mönster, man pratar om fraktaler, att de har en lugnande effekt. Att göra yoga ute i naturen får man två flugor i en smäll, både att visats i naturen och alla de hälsoeffekterna plus yogan och rörelserna som också har en bra effekt för kroppen.

Förutom vandring med mindfulnessövningar, så blir det också föreläsningar, övernattning på Klåveröds vandrarhem och måltider. Ordinarie pris är 3550 kronor. Mer info på www.temina.se/anmalansoderasen

Publicerad 17 June 2019 09:00