Mustafa Al-Mashhadani får årets Poppestipendium. Efter sommaren väntar stiduer på teaterhögskolan i Malmö.

Mustafa Al-Mashhadani får årets Poppestipendium. Efter sommaren väntar stiduer på teaterhögskolan i Malmö.

Mustafa får Poppestipendiet

Ska fortsätta på teaterhögskolan i Malmö

SVALÖV. Poppestipendiet delas varje år ut till en ”förtjänstfull elev på Fridhems folkhögskola som visat särskild talang och ambition på någon av skolans kulturlinjer”. I år är det Mustafa Al-Mashhadani på teaterlinjen som fått Poppestipendiet på 10 000 kronor. Utdelningen skedde fredagen den 7 juni 2019 i aulan på Fridhems folkhögskola.

Av
Jonas Lundin

Mustafa Al-Mashhadani, kommer från Irak. Han kom till Sverige, med sin familj när han var fem år gammal och har sedan dess bott i Malmö. Mustafa har gått ett år på teaterlinjen på Fridhems folkhögskola och kommer nu att fortsätta sina teaterstudier på Teaterhögskolan i Malmö. Hans Instagramkonto ”almushii” lockar över 7200 följare. Du kan också hitta honom på facebook: mtothei.

Det är till den framlidne skådespelaren Nils Poppes ära, som gick på Fridhems folkhögskola mellan åren 1929 -1930, som Svalövs kommun instiftat Poppestipendiet.

MOTIVERING

Årets stipendiat är öppen, lyhörd och receptiv i sitt sätt att ta sig an sina studier. Hen har visat prov på en snabb konstnärlig utveckling och har på kort tid tagit ett stort kliv mot ett moget och personligt konstnärligt uttryck. Hen har också med stort engagemang och driv deltagit i att utveckla och sprida sin konstform till en bredare målgrupp. 2019 års Poppestipendium tilldelas Mustafa Al-Mashhadani på teaterlinjen.

Publicerad 17 June 2019 09:00