Restaurang Harrys på Rådhustorget är till salu.

Restaurang Harrys på Rådhustorget är till salu. Foto: Google Street view

Harrys i Rådhuset är till salu

”Lågt pris vid snabb affär”

LANDSKRONA. Efter två och ett halvt år ska Harrys i Landskrona sälja verksamheten. ”Säljer detta ställe som har en otroligt stor potential till ett mycket lågt pris vid snabb affär”, står det i Blocket-annonsen som lades upp den 16 juni.

När Harrys etablerade sig i Landskrona 2016 så föregicks det av en del politiska diskussioner. Exempelvis var dåvarande oppositionsrådet Jonas Esbjörnsson (S) var kritisk och tyckte att kommunen visade för mycket välvilja genom att betala för ombyggnad av lokalerna.

– Ska vi åter göra skillnad på de som redan är verksamma i stan och de som ska hit, sa han då till nyhetssiten Landskrona Direkt.

Kommunstyrelsens ordförande, Torkild Strandberg (L) tyckte istället att det var ett sätt att stärka handeln och stadslivet. I en insändare med dåvarande kommunalråden Birgitta Persson (M) och Mikael Fahlcrantz (MP), skrev han: ”Lokalerna kommer vi att hyra ut till marknadsmässig hyra. Precis som vi gör med andra lokaler som kommunen äger och hyr ut till privat verksamhet.”

Ekonomiskt har det dock gått knackigt för Harrys. I april var frågan om alkoholtillstånd uppe i individ-och familjenämnden, på grund av skulder. De hade dock hunnit regleras innan de nått kronofogden. Försäljningen beror dock inte på ekonomin utan på personliga orsaker, uppger krögaren Ann Seth till HD/Landskronaposten.

Även Maddes restaurang pub och café, som ligger på Rådhustorget 7, finns ute till försäljning på Blocket.

Publicerad 18 June 2019 09:00