Jan Tingecz.

Jan Tingecz. Foto: Svalövs kommun

Efter chefsavhopp: nytt namn klart som t.f. ekonomichef

Har varit ekonomichef i Klippan

SVALÖV. Kenneth Jönsson hoppade av den tilltänka tjänsten som tillförordnad ekonomichef i Svalöv, på grund av det nya SD-ledda politiska styret. Nu är det klart med ett nytt namn, som hämtas från Klippans kommun.

Av
Per Eeg-Olofsson

Det var i slutet av förra veckan som det blev klart att Kenneth Jönsson, uppvuxen i Svalöv och aktiv Socialdemokrat, hoppar av tjänsten som tillförordnad ekonomichef som han skulle tillträda vid månadsskiftet. Bakgrunden är maktskiftet i Svalövspolitiken, när kommunen nu leds av SD, M och KD i valtekniskt samarbete med L.

– Med tanke på att jag inte sympatiserar med SD blir det väldigt svårt att göra ett bra jobb, sade Kenneth Jönsson då till Skånska dagbladet.

Under torsdagen offentliggjorde Svalövs kommun vem som istället tar tjänsten, i ett kortfattat pressmeddelande. Jan Tingecz heter han, och har tidigare haft motsvarande tjänst i Klippans kommun. På CV:t finns även en vd-post på hemelektronikkedjan Auroragroup och på kaffeutrustningsföretaget Melitta Scandinavia AB. Jan Tingecz kommer att börja jobba redan den 1 juli, och finnas på plats minst två dagar i veckan till att börja med.

Publicerad 20 June 2019 11:30