Spelarna Matias Alex, Alexander Falk och Hugo Jönsson fungerar som ledare på sommarfotbollen.

Spelarna Matias Alex, Alexander Falk och Hugo Jönsson fungerar som ledare på sommarfotbollen. Foto: Jonas Lundin

Tredje gången gillt för somrig fotbollsskola

"Bättre och bättre uppslutning vart år"

TECKOMATORP. Teckomatorp SK:s sommarfotbollskola lockar många unga sommarlovslediga. Denna veckan var det dags igen, för tredje året.

Av
Jonas Lundin

Solen gassar. Perfekt väder för fotboll. På idrottsplatsen i Teckomatorp är det full rulle i form av sommarlovsfotboll i TSK:s regi. Det är helt gratis för barnen som vill vara med.

– Det har kommit fyra nya bara idag, säger Cecilia Putak som jobbar på TSK:s kansli, när Lokaltidningen dyker upp på sommarlovsfotbollens andra dag.

– Det blir bättre och bättre uppslutning vart år, säger hon.

Inklusive de äldre barnen som leder träningarna, så var det på fotbollsskolans första dag 42 barn och dagen efter, på tisdagen, 38 barn.

– Förra året blev det en föreningsboost, många som började spela och föräldrar som engagerade sig, säger Patrik Johansson, ungdomstränare.

Det är 13 till 15-åriga spelare från klubben, som leder övningarna på planen.

– Det är kul att lära upp dem lite. Vissa grejer är lite komplicerade. Kanske har vi gjort lite för svåra övningar ibland, säger Alexander Falk, en av de unga tränarna.

Maryam Abo Youness älskar att spela fotboll. Hon var en av barnen som var med på TSK:s sommarlovsfotboll gångna veckan.

Maryam Abo Youness älskar att spela fotboll. Hon var en av barnen som var med på TSK:s sommarlovsfotboll gångna veckan. Foto: Jonas Lundin

På en bänk invid planen sitter Maryam Abo Youness och pustar ut lite i en paus mellan övningarna. Hon är åtta år och har spelat fotboll i fyra av dem. Hon spelar redan i TSK och har tänkt vara med hela veckan som fotbollsskolan är.

– Jag ska vara med tills det slutar, säger hon, innan hon studsar vidare till övningarna som drar igång igen lite längre bort.

Grillen är tänd, om en stund blir det korv och hamburgare. Erik Wickholm tycker det är givande att träna lite yngre spelare.

– Det är rätt roligt. Vissa har varit här sedan förra året och blivit bättre. Det verkar som alla har det roligt, säger han.

I år fyller TSK 80 år. Den 29 juni klockan 15 arrangeras därför en jubileumsmatch, gamla stjärnor mot dagens lag är tanken.

Publicerad 20 June 2019 11:50