Den 27 juli spelar Louisiana Avenue på Kasernplan. Med på scen och i bandet är också en teckenspråkstolk. ”På flera av våra gig kommer det inte vara någon döv i publiken, men det är just det här manifestet, att få folk, framförallt få hörande att reflektera vem som har rätt till kultur och musik”, säger sångaren Pär Stenhammar. Här med teckenspråkstolken Jamila Ouahid.

Den 27 juli spelar Louisiana Avenue på Kasernplan. Med på scen och i bandet är också en teckenspråkstolk. ”På flera av våra gig kommer det inte vara någon döv i publiken, men det är just det här manifestet, att få folk, framförallt få hörande att reflektera vem som har rätt till kultur och musik”, säger sångaren Pär Stenhammar. Här med teckenspråkstolken Jamila Ouahid. Foto: Filip Cederholm

Louisiana Avenue tar Landskronapubliken till New Orleans

Och det med en konsert för både hörande och icke-hörande

LANDSKRONA. ”Det finns inget annat band som oss i Sverige. Den explosiva, inkluderande och uttrycksfulla liveupplevelsen lämnar ingen oberörd, oavsett vad man tycker om musiken i sig”, säger Pär Stenhammar, sångare och frontman i Louisiana Avenue. Den 27 juli spelar bandet på Kasernplan.

Av
Jonas Lundin

Gruppens musik kan sägas vara en hyllning till staden New Orleans och dess musikkultur. Pär Stenhammar har vuxit upp med den musiken och upplevt den på plats.

– Min farsa startade Stockholm Jazz och Bluesfestival och hade en förkärlek just till New Orleans musik och kulturen där. Det förknippas ofta med jazz men det är så väldigt mycket bredare än så. Det är en bred flora av musik och kultur. Jag har ynnesten att plocka mina russin ur den kakan, säger Pär Stenhammar.

Med på konserterna och i bandet, är också en teckenspråkstolk, vanligtvis Jamila Ouahid, men på konserten i Landskrona gör skånske Linus Ingvarsson ett gästspel istället.

– Det blir som ett nytt scenuttryck, dels för att bredda vad vi håller på med, bygga på de unika vinklarna att vi ska vara ett intressant band, dels för att det står för våra värderingar. Kärlek, gemenskap, inkludering, att alla ska få vara med och ha samma rättigheter. Det här blir vårt manifest för det, säger Pär Stenhammar.

Det har varit ett fint mottagande från dövcommunityn, berättar han.

– Det är väldigt sällan, om någonsin, som det görs sådana här cross-overgrejer, där den döva är med på samma villkor som de hörande. När det gjorts sådana initiativ förut så har teckenspråksartisten stått på en egen scen bredvid och fått gestalta för en specifik publik. Det unika med det här är att hon är med på samma villkor och är med i bandet och upplevelsen.

Publicerad 17 July 2019 07:00