Krisledningsnämndens ordförande Torbjörn Brorsson (M) är bestört över nattens våldsvåg.

Krisledningsnämndens ordförande Torbjörn Brorsson (M) är bestört över nattens våldsvåg. Foto: LANDSKRONA KOMMUN

Kommunalråd efter våldsvågen: "Måste få ett stopp"

Chockad över nattens våg av våld och bomber

LANDSKRONA.

Landskronas moderata kommunalråd och ordföranden i krisledningsnämnden, Torbjörn Brorsson, är chockad över nattens våldsvåg. "Det skapar en otrygghet för alla som verkar i staden. Våldet måste få ett stopp", förklarar han.

Av
Anders G Bergquist

Det var åtta timmar som skakade Landskrona. I stadskärnan sköts en man, en misstänkt bomb placerades ut vid ett flerfamiljshus och en lägenhet blåstes ut av en bomb.

– Det är fullständigt oacceptabelt. Både våra trygghetsmätningar och den allmänna känslan har varit att Landskrona hållit på att bli tryggare, och så händer det här, säger Torbjörn Brorsson.

Han berättar att kommunen och polisen tagit krafttag och minskat våldsbrottsligheten.

– Polisen har gjort ett antal gripanden, vilket gjort staden lugnare och vi har prioriterat bland annat brottsförebyggande arbete, berättar Torbjörn Brorsson.

En sådan här dag känns dock Landskrona allt annat än tryggt.

– Det drabbar så klart de som bor i de drabbade områdena, men också alla som bor och verkar i staden. Jag har full förståelse att de inte känner sig trygga när de får läsa sådana här rubriker, säger Torbjörn Brorsson.

Vad kan kommunen göra för att människor ska återfå tryggheten?

– I första hand är det polisens uppgift nu. De som är skyldiga måste omgående gripas för att folk ska känna sig trygga.

Det vi i kommunen gjort tidigare är att sätta in extra väktare i drabbade områden och jag förutsätter att det blir så även den här gången, förklarar Torbjörn Brorsson.

Publicerad 30 July 2019 00:00